S-a redeschis traficul rutier de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari

Traficul rutier de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari a fost redeschis, sâmbătă, pe toate cele patru benzi, după ce constructorul Magistralei 5 de metrou a finalizat lucrările de suprafaţă din zonă, informează Metrorex.

RomaniaTV.net
06 oct. 2018, 16:22

„Constructorul Magistralei 5 de metrou a finalizat lucrările de suprafaţă din zona Bulevardul Eroilor. Traficul rutier de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari este redeschis de astăzi pe toate cele patru benzi”, afirmă compania.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei – Hasdeu (Operă) este Asocierea Astaldi S.p.A – FCC Construccion SA, Delta ACM 93, AB Construct pentru structura de rezistenţă.

Valoarea totală a lucrărilor reactualizată este, conform datelor publicate pe site-ul Metrorex, de 3,220 miliarde de lei, potrivit Agerpres.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

La data de 21 septembrie 2018, stadiul fizic al lucrărilor era următorul: structura de rezistenţă – 97,86%, fundaţie cale de rulare – 86,3%, finisaje – 58,91%, potrivit Agerpres.

„Staţiile de metrou s-au amplasat la intersecţia străzilor cu serviciu de transport public de suprafaţă sau cu importanţă locală mare. Transportul de suprafaţă asigură alimentarea cu pasageri pentru noua linie de metrou, iar noile staţii creează posibilitatea unui transfer facil între transportul public subteran şi cel de suprafaţă. Conexiunea cu reţeaua de metrou existentă este asigurată la staţia Eroilor. Prin transferul prevăzut la Eroilor, pasagerii liniei de metrou 5 vor avea acces direct la liniile de metrou 1 şi 3 şi de un transfer suplimentar către linia 2 şi 4 de metrou”, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

Proiectul Magistrala 5, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomiţei, îşi propune transportul unui număr de circa 64.000 călători/zi din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu reţeaua existentă de metrou, la staţia Eroilor. Punerea în funcţiune cu călători este estimată pentru semestrul I 2019, potrivit Agerpres.

Noua linie de metrou va realiza pe traseul proiectat o viteză maximă de 80 km/h şi o viteză comercială de 36 km/h prin intermediul materialului rulant de tipul trenuri de metrou greu pentru exploatare urbană subterană (compatibile cu trenurile aflate în circulaţie pe reţeaua existentă de metrou) – 1250 călători/tren pentru o circulaţie la o capacitate de transport de 50.000 călători/h/sens şi o frecvenţă de 90 secunde. Distanţa medie între staţii este de aproximativ 700 metri, variind de la un minim de 550 metri la un maximum de 1112 metri.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.