S-a sacrificat pentru a-i salva viaţa unui tânăr infectat cu COVID. Povestea cutremurătoare a unui preot martir care a murit în Italia

Giuseppe Berardelli, un preot în vârstă de 72 de ani din nordul Italiei, a murit din cauza coronavirusului, deşi îi era la îndemână să se salveze sau ca situaţia să i se amelioreze. 

24 mart. 2020, 11:25
S-a sacrificat pentru a-i salva viaţa unui tânăr infectat cu COVID. Povestea cutremurătoare a unui preot martir care a murit în Italia

Prelatul a refuzat însă să folosească aparatul de ventilare a plămânilor pe care i-l cumpărase comunitatea parohială, el preferând să ofere aparatul unei alte persoane infectate cu COVID-19, dar mai tinere, pe care nici măcar nu o cunoștea.

Giuseppe Berardelli era din Casigno, localitate din Lombardia, focarul coronavirusului din Italia. Gestul său extraordinar a fost dezvăluit de preotul iezuit James Martin, care a distribuit pe Twitter o ştire apărută pe site-ul italian de știri Araberara. 

Citeşte şi COVID-19. Nou record de morţi în Spania, 514 într-o singură zi. Numărul total al deceselor a trecut de 2.600

Don Giuseppe s-a sacrificat ca un adevărat preot. Sunt profund emoționat de faptul că el, protopopul din Casnigo, a renunțat din proprie voință la aparat, pentru a-l oferi cuiva mai tânăr„, se arăta în textul articolului, în timp ce preotul Martin l-a numit „un Martir al Creştinătăţii, un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit să ia locul unui bărbat condamnat care avea familie, şi a fost ucis„. 

Giuseppe Berardelli se numără printre cei 60 de preoţi morţi în Italia de la începutul pandemiei de coronavirus, oamenii bisericii fiind foarte activi în această perioadă, după ce Papa Francisc i-a îndemnat să meargă printre credincioşi şi să le ofere ajutorul şi să-i îmbărbăteze cu credinţă. Majoritatea preoţilor decedaţi în Italia din cauza Covid-19 aveau peste 70 de ani.