S-a schimbat DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Descarcă de AICI documentul care te scapă de amenzi dacă ieşi din casă

Noile modele de adeverinţe de la angajator, dar şi declaraţiile pe propria răspundere care trebuie completate în contextul noilor restricţii de circulaţie au fost publicate vineri dimineaţă de autorităţile române.

26 mart. 2021, 13:17
S-a schimbat DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Descarcă de AICI documentul care te scapă de amenzi dacă ieşi din casă

S-a schimbat DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Modelul adeverinţei de la angajator, dar şi al declaraţiei pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricţionare a circulaţiei în afara locuinţei pot fi descărcate accesând următorul link: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii.

S-a schimbat DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Descarcă de AICI documentul care te scapă de amenzi dacă ieşi din casă

Există două seturi de adeverinţe

şi declaraţii: un set se aplică tuturor localităţilor, indiferent de rata de incidenţă, iar al doilea set se referă la localităţile care depăşeşsc fie rata de infectare de 4 la mie, fie pe cea de 7,5 la mie.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat joi că în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în weekend – vineri, sâmbătă, duminică – circulaţia este permisă doar până la ora 20.00. Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 toată săptămâna. Magazinele se vor închide la ora 18:00.

În localităţile cu incidenţa peste 4 la mie – în timpul week-end-ului vineri, sâmbătă, duminică – circulaţia, permisă doar până la 20.00. Dacă incidenţa trece de 7,5, circulaţia va fi până la ora 20.00 toată săptămâna.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care au fost stabilite măsuri de aplicat în contextul pandemiei de COVID-19 şi a fost aprobată lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. CNSU propune să fie interzisă ieşirea din localităţile cu o rată mai mare de 3 cazuri de covid la mia de locuitori. De asemenea, magazinele ar putea fi închise la ora 18.00. Circulația persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori ar putea fi interzisă.

„A doua măsură, dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie”, a explicat Raed Arafat.

Printre măsurile luate în calcul în şedinţa CNSU se numără interzicerea părăsirii localităților aflate în scenariul roşu. Excepție fac situațiile în care este tranzitată localitatea sau pentru motive justificate cum ar fi în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență medicală.

Citeşte şi: Lista COMPLETĂ a restricţiilor care se aplică de vineri DOCUMENT