S-a schimbat iar VÂRSTA DE PENSIONARE! Introdu data naşterii şi află acum când poţi ieşi la PENSIE la termen sau anticipat

Publicat: Duminică, 06 Mai 2018 09:07 // Actualizat: Duminică, 06 Mai 2018 09:07 // Sursa: romaniatv.net

Casa Naţională de Pensii Publice a pus la dispoziția utilizatorilor o aplicație care să ajute la aflarea vârstei de pensionare la termen și anticipată. 

Cei interesați pot afla anul și luna în care își pot depune cererea de pensionare, dar și la ce vârstă se pot pensiona anticipat.

Aplicația prin care vezi cum afli online vârsta de pensionare la termen și anticipată, în funcție de data nașterii poate fi accesată AICI.

Citeşte şi

Noua LEGE A PENSIILOR e aproape gata! Toţi pensionarii, AFECTAŢI! Vezi cui îi SCADE acum PENSIA

Legislația pensiilor de stat de la noi stabilește existența a două categorii de pensii anticipate: pensia anticipată și pensia anticipată parțială. Diferența esențială dintre ele are legătură cu vechimea în muncă necesară pentru a le obține, explică site-ul Avocatnet.ro

Pensia anticipată poate fi obținută, conform Legii pensiilor de stat, cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă numai dacă este realizat un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.
În cazul pensiei anticipate parțiale, aceasta se poate obține tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare (se încadrează și cei care depășesc stagiul complet cu până la opt ani).

Concret, pentru pensia anticipată este nevoie de o vechime în muncă mai maredecât pentru pensia anticipată parțială. Totuși, cuantumul pensiei anticipate parțiale este mai mic, pentru că se aplică anumite penalizări.

Vârsta-standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare (adică vechimea în muncă recunoscută legal) este de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, ambele indeferent de sex.

Atingerea acestor vârste și stagii de cotizare este făcută treptat, prin eșalonarea prevăzută de Legea pensiilor. Dacă pentru bărbați deja s-a ajuns la cele trei limite de câțiva ani, pentru femei s-a ajuns momentan doar la limita stagiului minim de cotizare, iar la limita stagiului complet de cotizare și a vârstei standard de pensionare se va ajunge abia în anul 2030.

În cazul bărbaților, de exemplu,pensia anticipată se obține în 2018 cu o vechime minimă de 43 de ani, iar pensia anticipată parțială - cu o vechime minimă de 35 de ani.

Pentru ambele categorii de pensii, la stabilirea stagiului de cotizare nu se iau în calcul anii de studii superioare sau perioada de serviciu militar. În plus,nu se aplică nicio altă reducere a vârstei-standard de pensionare în afară de cea de cinci ani.

„Cuantumul pensiei anticipate se stabilește în aceleași condiții în care se stabilește cel al pensiei pentru limită de vârstă", scrie în legea amintită.

loading...
10 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 oct 23:53
Răspunde | Votează email 0 email
Alejandro Martinez
Ce lucrare miraculoasă a Domnului Zakuza. Am avut nevoie de ajutor pentru a-mi reveni fosta soție și am văzut recenzii minunate despre Lord Zakuza și am luat legătura cu el prin WhatsApp la +17405739483, indiferent de faptul că nu am vrut niciodată să cred că am crezut în el și mi-a spus că ajut oamenii îl fac fericit. Îți vine să crezi? Am fost atât de scutit de trauma mea emoțională după ce am vorbit cu el și mi-a spus că va pregăti o vraja de dragoste pentru mine, care o va readuce pe fosta mea soție în termen de 24 de ore. Nu am putut înțelege cum o face, dar m-a asigurat că fosta mea soție va reveni la mine și despre care, după ce i-a urmat instrucțiunile, el a pregătit vraja de dragoste și fosta mea soție a revenit la mine în 24 de ore. Am fost atât de fericită și astăzi, fosta mea soție și cu mine avem parte de cel mai bun moment. Nu știu prin ce treci astăzi, dar te pot asigura și că Lord Zakuza te poate ajuta .. WhatsApp el la +17405739483. Doar clienții serioși care au nevoie de ajutorul lui pot să-i trimită un mesaj pe linia sa WhatsApp la +17405739483 pentru răspuns imediat sau să-i trimită un e-mail prin: [email protected]
14 mar 12:10
Răspunde | Votează email 0 email
mariana diego
Bună ziua tuturor, un bun vrăjitor care mă ajută să mă recuperez
soțul meu este aici pentru opinia dvs.! Numele meu este doamna Mariana diego Locuiesc în New York, Statele Unite ale Americii Viața mea sa întors! Soțul meu a părăsit casa timp de trei ani și înseamnă să-și petreacă o vacanță în dubia. El a arătat o femeie tânără și a fost încântat de ea pentru că era bogată. Soțul meu refuză Du-te acasă cu cei doi copii pe care ia lăsat în urmă. Am plâns toată ziua Căutând asistență. Am văzut în special două mărturii, o femeie pe nume ESTHER PAUL și ELIZABETH JAKE, au mărturisit cum dr. JUNGUNU a adus fostul iubit în mai puțin de 72 de ore și la sfârșitul mărturiei ei a renunțat la adresa de e-mail a dr. JUNGUNU. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. M-am pus in contact cu el pentru a ma ajuta sa-mi gasesc sotul si ma rugat sa nu-mi fac griji pentru ca zeii lor vor lupta pentru mine. Mi-a spus că spre noaptea în care toate spiritele s-au trezit, el va arunca vraja să mă reunească pe mine și pe soțul meu, iar El a făcut-o, în mai puțin de 24 de ore să contacteze doctorul, soțul meu sa întors la mine și a început să a vărsat lacrimi de întâlnire, astfel încât ceea ce mă scuză, sunt atât de fericit că acest mare pitcher face pentru mine și pentru soțul meu. Am contactat dr. Jungunu prin e-mailul său: [email protected] sau WhatsApp + 233570528416 despre
Orice problemă ați putea lua în considerare:
1, câștigați o loterie de viză în orice țară
2, pierde vraja de greutate
3, vă ajută să rămâneți însărcinată
4, ajutați-vă să vă promovați în birou.
5, dacă aveți nevoie de ajutor financiar.
6, salvează-te de HIV-SIDA și de cancer
7, întâlnire bogată și faimoasă în întreaga lume.
8, inel de putere pentru miracol
9, vă ajută să vă recuperați toți banii de la escroci
10, vrei să devii o si
12 feb 10:24
Răspunde | Votează email 0 email
Focsan Nicolae
Sunt nascut la data de 16 iulie 1957,am 41de ani in campul muncii si serviciul militar satisfacut de 1 an si 8 luni ,deci in total ar fi 42 ani si 8 luni. Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie ? Va multumesc mult !
13 nov 09:13
Răspunde | Votează email 1 email
Viorel Gingirov
sunt nascut pe 22.07.1958 si sunt incadrat in munca, neintrerupt, din septembrie 1977. Cand si pot iesi la pensie ?
12 oct 12:34
Răspunde | Votează email 0 email
[email protected]
Sunt nascut la 17 09 1963, cind pot iesii la pensie?
12 oct 12:32
Răspunde | Votează email -1 email
[email protected]
Sunt nascut la 17 09 1963, cind pot iesii la pensie?
24 sep 18:27
Răspunde | Votează email 1 email
Vasiliu Vasile
Sunt nascut la data de 18.06.1954.Am 32 de ani vechime in munca.Cand pot iesi la pensie de drept sau anticipat? Va multumesc !

Cod verificare
24 sep 18:20
Răspunde | Votează email 0 email
Vasiliu Vasile
Sunt nascut la data de 18.06.1954.Am 32 de ani vechime in munca.Cand pot iesi la pensie de drept sau anticipat? Va multumesc !

Cod verificare
24 sep 17:57
Răspunde | Votează email 0 email
Vasiliu Vasile
Sunt nascut la data de 18.06.1954.Am 32 de ani vechime in munca.Cand pot iesi la pensie de drept sau anticipat? Va multumesc !

Cod verificare
16 sep 09:55
Răspunde | Votează email -1 email
BASESCU Eugenia
SUNT nascuta in 1963 4 iunie,am 38 ani vechime ,dintre care 17 ani si 9 luni grupa 2,nascut si crescut 3 copii,,cand pot iesi anticipat la pensie
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H