S-a stabilit programul Ligii 1, noua Superligă. Meci bombă în prima etapă, CFR Cluj-Rapid

Campioana en titre, CFR Cluj, o va înfrunta pe FC Rapid Bucureşti, în prima etapă a SuperLigii de fotbal, noul nume al Ligii I, care este programată în perioada 15-18 iulie, potrivit tragerii al sorţi efectuate vineri.

01 iul. 2022, 14:49
S-a stabilit programul Ligii 1, noua Superligă. Meci bombă în prima etapă, CFR Cluj-Rapid

Un alt meci atractiv din prima etapă va opune două echipe care ne reprezintă în Europa Conference League, Universitatea Craiova şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Două dintre noile promovate în Superligă vor debuta acasă, Petrolul cu FC Voluntari şi FC Hermannstadt cu CS Mioveni, o reeditare a barajului din 2021, în timp ce Universitatea Cluj va juca în deplasare cu FCSB.

În tragerea la sorţi a meciurilor s-a ţinut cont de faptul că FC Hermannstadt şi Universitatea Cluj vor împărţi în prima perioadă a campionatului stadionul Gaz Metan din Mediaş la meciurile de acasă, situaţie valabilă şi în cazul echipelor Petrolul şi Chindia cu stadionul ”Ilie Oană”.

Ediţia cu numărul 105 a campionatului României se va desfăşura în sistem de sezon regular (30 de etape, cu meciuri tur-retur), urmat de play-off (în care primele 6 clasate la finalul sezonului regular vor disputa meciuri tur-retur pentru stabilirea campioanei). Formaţiile clasate pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out (ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 7 şi 8 în play-out vor juca baraj în dublă manşă, contra ocupantelor locurilor 3 şi 4 în play-off-ul din Liga a 2-a).

Citeşte şi Laszlo Sajtos a murit într-un teribil accident rutier. Fostul arbitru şi observator din Liga 1 avea 60 de ani

Campioana va merge în turul întâi preliminar din Champions League, vicecampioana va merge în turul al doilea preliminar din Europa Conference League. Echipa clasată pe locul al treilea în play-off va juca pe teren propriu meci de baraj în manşă unică împotriva învingătoarei din barajul în manşă unică dintre ocupantele locurilor 1 şi 2 din play-out. Câştigătoarea va obţine ultimul loc de cupă europeană şi va fi calificată automat în turul al doilea preliminar din Europa Conference League.

Programul meciurilor din prima etapă (15-18 iulie):

ACS Petrolul 52 Ploieşti – FC Voluntari
FC Argeş – UTA Aad
Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
FCSB – Universitatea Cluj
CFR Cluj – FC Rapid Bucureşti
Farul Constanţa – FC U Craiova
AFC Hermannstadt – CS Mioveni
AFC Botoşani – AFC Chindia Târgovişte

Citeşte şi Gigi Neţoiu revine în Liga 1. În 2014 a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare în „Dosarul Transferurilor”