S-a stins din viaţă o legendă a sportului. Nici transplantul de inimă nu l-a salvat

Greg Foster, triplu campion mondial la 110 metri garduri, a murit la 64 de ani. El a fost supus unui transplant de inimă în 2020

20 feb. 2023, 23:07
S-a stins din viaţă o legendă a sportului. Nici transplantul de inimă nu l-a salvat

Fostul atlet Greg Foster, triplu campion mondial la 110 metri garduri, a murit, duminică, la Chicago, la vârsta de 64 de ani. În 2020, a suferit un transplant de inimă în urma amiloidozei cu care a fost diagnosticat în 2016 şi după ce a făcut chimioterapie.

El a dominat această disciplină de 110 m garduri în anii ’90, cu excepţia Jocurilor Olimpice, unde nu a reuşit niciodată.

Foster avea să câştige primul titlu de campion mondial la 110 m garduri la Helsinki în 1983, apoi şi-a păstrat titlul la Roma în 1987 şi din nou patru ani mai târziu la Tokyo. În schimb, nu a fost niciodată campion olimpic.

La Los Angeles în 1984, când avea cei mai buni patru timpi ale anului şi era neînvins de un an şi jumătate, a terminat pe locul 2 la 3 sutimi de Roger Kingdom din cauza unui start slab.

Cumpăna teribilă din viața lui Mihai Stoica: Teodora, fiica lui, a fost diagnosticată cu o boală groaznică „în stadiu avansat”

În 1988, chiar înainte de selecţiile americane, şi-a fracturat braţul încercând o interceptare în timpul unui meci de baschet. El a luat totuşi startul la selecţiile americane, cu un gips impunător, dar nu a trecut de semifinale.

Şi în 1992, accidentat, a terminat pe locul 4 în selecţiile SUA.  Cariera lui a fost afectată de un test pozitiv pentru efedrina în 1990, ceea ce îi va aduce o suspendare de trei luni.

Bombă de proporţii în cazul Simona Halep! Românca a utilizat substanţe interzise înainte de US Open 2022 cu acordul WTA