S-a stins din viaţă unul dintre marii carcaturişti ai lumii

Publicat: Miercuri, 12 Septembrie 2018 10:53 // Actualizat: Miercuri, 12 Septembrie 2018 10:53 // Sursa: romaniatv.net

Desenatorul de presă Jean Laplace, care publica de mai multe decenii o seria de caricaturi intitulată ''jocul celor opt erori'' în ziare din lumea întreagă, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 84 de ani, informează luni AFP.

Desenator prolific, Jean Laplace a dus o existenţă discretă, acordând foarte rar interviuri şi a bucurat generaţii de cititori prin caricaturile sale.

După cum reaminteşte familia sa, "timp de 50 de ani, desenele sale au fost publicate în mai multe cotidiene şi reviste din Franţa, dar şi din Europa, Africa, America, Asia".


 

Foto: smilesketches.wordpress.com


Inspirându-se din jocul "găseşte diferenţele", care provoacă cititorul să identifice mici deosebiri între două imagini, desenatorul a iniţiat în 1966 seria de caricaturi intitulată "jocul celor opt erori", devenită marca personală a stilului său.
 

Foto: www.amazon.co.uk 


Anul trecut, revista de specialitate Les Cahiers dessinés a publicat prima retrospectivă a desenelor lui Laplace, intitulată ''Sauf erreur'' şi pe care a promovat-o ca "adevărate desene umoristice, în tradiţia marilor caricaturişti Chaval, Bosc şi Sempé''. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit eric Laplace
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7249
RON
19 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H