S-a vândut trusa de scris a lui Hitler. Vezi cât a dat un colecţionar american pe ea

Trusa de scris folosită de Adolf Hitler la semnarea acordului care i-a permis lui tiranului să declanşeze cel de-al Doilea Război Mondial a fost vândută la o licitaţie organizată în Statele Unite ale Americii, potrivit AFP.Realizată din alamă şi decorată cu simbolurile naziste – vulturul şi svastica, trusa conţine mai multe călimări cu cerneală.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 16:15
S-a vândut trusa de scris a lui Hitler. Vezi cât a dat un colecţionar american pe ea

Un colecţionar de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii a plătit suma fabuloasă de 423.000 de dolari, adică aproximativ 316.000 de euro. Joi, trusa a fost scoasă la vânzare în oraşul Stamford din statul Connecticut.

Trusa apare în fotografii care îi arată pe Hitler, Benito Mussolini, premierul britanic Neville Chamberlain şi pe preşedintele Consiliului francez Edouard Daladier, în timpul semnării Tratatului de la Munchen, de la 30 septembrie 1938.

Documentul istoric a marcat reculul democraţiilor occidentale, care, temându-se de izbucnirea unui război, i-au permis lui Hitler să anexeze teritoriile sudete. În acest fel, acordul l-a încurajat de fapt pe Hitler să invadeze Polonia şi să declanşeze cel de-Al Doilea Război Mondial, în anul 1939.