S-a zis cu gândacii din București! Primăria Capitalei a aprobat programul pentru deratizare și dezinsecție

Primăria Capitalei a anunțat că a aprograt programul care privește deratizarea, dezinsecția și dezinfecție din București. Anul acesta demersurile vor fi mult cai ample, comparativ cu anii precedenți. Cu alte cuvinte, s-a zis cu gândacii din Capitală.

01 feb. 2023, 21:28
S-a zis cu gândacii din București! Primăria Capitalei a aprobat programul pentru deratizare și dezinsecție
Bucureștenii își iau la revedere de la gândaci

Bucureștiul urmează să scape de gândaci! Primăria Capialei a anunțat că a aprobat, marți, Programul Unitar de Acțiune (PUA) și că urmează să începă tratamentele de deratizare, dezinsecție și dezinfecție pentru anul 2023. Programul de anul acsta prevede mai multe tratamente, comparativ cu cel din anul precedent.

Citește și: Petre Daea nu concepe ca românii să mânance gândaci: „Mai vezi gândaci de bucătărie şi pe scările blocului / Cum dracu să îl bagi pe ăsta în gură?”

”Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa din data de 31 ianuarie 2023, Programul Unitar de Acţiune (PUA) pentru deratizare, Dezinsecţie şi Dezinfecţie în anul 2023. Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare, anunţă începerea tratamentelor DDD, cu noutatea că, în acest an a fost prevăzută în PUA şi efectuarea tratamentelor de combatere a gândacilor, ca urmare a numeroaselor sesizări şi reclamaţii primite din partea bucureştenilor”, anunţă instituţia.

Bucureștenii își iau la revedere de la gândaci

Municipiul București este vizat pentru operațiunile de combaterea a gândacilor, iar acest lucru va fi făcut la solicitarea asociaţiilor de proprietari/locatari, doar la subsolurile de bloc. Aceste tratamente vor fi efectuate cu produsul insecticid K-Othrine Partix, produs folosit în mod special pentru combaterea insectelor târâtoare.

Toate produsele utilizate de Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti S.A., pentru combaterea dăunătorilor în sectorul de igienă şi sănătate publică, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, precizează PMB.

Începând cu luna februarie, angajaţii CMEIB S.A.demarează şi activităţile de deratizare (combaterea şobolanilor), aceste tratamente vor fi efectuate permanent, ciclic, la următoarele obiective:

 •  Spaţii deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti;
 • Spaţii deschise din domeniul public şi privat al PMB (parcuri, spaţii verzi, Grădina Zoologică, etc.);
 • Locuri de agrement, terenuri de sport, etc.;
 • Cimitire;
 • Terenuri ale instituţiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice, etc.;
 • Terenuri aferente imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective – asociaţii de locatari/proprietari, cămine studenţeşti, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţă, etc.;
 • Pieţe şi târguri agroalimentare;
 • Spaţii comune închise ale clădirilor persoanelor fizice şi persoane juridice (casa scării, subsol şi alte asemenea);
 • Clădiri aparţinând instituţiilor publice şi entităţilor subordonate PMB, subsol şi spaţiile tehnice, de producţie, supraterane;
 • Clădiri care aparţin instituţiilor publice ale autorităţilor locale, altele decât PMB (subsol);
 • Imobilele cu spaţii destinate locuinţelor de tip condominiu – asociaţii de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuinţe sociale, etc. – subsol;
 • Căminele şi canalele aferente reţelelor tehnico-edilitare;
 • Guri de vizitare, cămine şi canale aferente sistemului de transport şi distribuţie agent termic în sistem centralizat;
 • Punctele termice aferente sistemului de transport şi distribuţie agent termic în sistem centralizat;
 • Sistemul de monitorizare a traficului în Bucureşti – camerete, dulapuri, echipamente, cămine.

Programul Unitar de Acţiune pentru anul 2023 prevede mai multe tratamente: 14 tratamente dezinsecţie ţânţar larvă (cu 7 tratamente mai mult decât în 2022) şi 5 tratamente pentru căpuşe (în 2022 au fost efectuate 4 tratamente). De asemenea, la numărul de telefon 0752.041.898, precum si la adresa de mail sesiză[email protected] cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia oricăror focare de infestare în Capitală.

Citește și: George Simion, mesaj pentru Bruxelles: „Să mănânce ei gândaci! La nuntă vom mânca porc!”