S-au descoperit ritualuri magice de peste 3.000 de ani pe Autostrada Soarelui

La finalul anului trecut, pe trei tronsoane ale Autostrăzii Soarelui, s-a dat startul unor săpături arheologice menite să descopere cât mai multe informaţii despre trecutul istoric al acestor locuri. Arheolii spun că au descoperit „cele mai impresionante obiecte şi semnificaţii despre strămoşii noştri care au trăit în urmă cu 3000 de ani”.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 10:09
S-au descoperit ritualuri magice de peste 3.000 de ani pe Autostrada Soarelui

Spre Cernavodă, aproape de noul tronson de autostradă construit, mai exact de la kilometrul 152 şi până la 155,5 se fac de zor săpături.

Arheologului Constantin Nicolae, cel care conduce lucrările în zonă, a declarat că s-au descoperit până astăzi „cele mai impresionante obiecte şi semnificaţii despre strămoşii noştri care au trăit în urmă cu 3000 de ani”.

„Am ajuns astfel să descoperim, în urma săpăturilor, 120 de gropi rituale. În aceste gropi rituale au fost depuse, de către strămoşii noştri, oase umane şi foarte multe depozite de bronz, topoare, săbii, cazane, etc”, a declarat arheologul Constantin Nicolae pentru Cuget Liber.

În urma unei cercetări mai amănunţite, specialiştii au ajuns la concluzia că, prin modul în care au fost depuse obiectele în aceste gropi, oamenii din acea vreme „practicau ritualuri clandestine: magie, sacrificiu, religie”.

Lucrările arheologice nu se opresc însă aici. Pe încă două tronsoane ale autostrăzii, de la kilometrul 154,8 şi până la 155 se lucrează la valuri de piatră, iar de la kilometrul 155 şi până la 155,5 a fost descoperită „o aşezare romană cu resturi de locuire, ce datează din sec III – IV”.