S-au furat măştile de protecţie de la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin

Isteria coronavirus atinge cote de neimaginat în Mehedinţi, unde din Spitalul Judeţean au fost furate măştile de protecţie pe care unitatea sanitară le punea la dispoziţia vizitatorilor, potrivit România TV. Mai mult, preţul acestor măşti de protecţie, la furnizori, a crescut şi de 50 de ori în ultimele zile, iar cel al costumelor de protecţie, de cinci sau chiar şase ori. Nici în farmaciile din Drobeta Turnu-Severin nu mai sunt de câteva zile măşti de protecţie sau dezinfectanţi.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 06:23
S-au furat măştile de protecţie de la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin

De frica noului virus, oamenii au început să recurgă la tot felul de gesturi disperate. De exemplu, din spitalul din Drobeta Turnu Severin s-au furat toate măștile de protecție

„Au intrat pe sectie si ne-au fost furate mastile. Îi înţelegem si pe oameni, faptul ca nu gasesc in farmacii si recurg la aceste metode, dar pe noi ne aduc in situatia de a nu fi suficiente aceste materiale”, a declarat Elena Bololoi, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Măştile de protecţie şi dezinfectanţii lipsesc cu desăvârşire şi din farmaciile din Drobeta-Turnu-Severin.

Oamenii au dat năvală în magazine, iar rafturile au început să se golească.

În Mehedinţi sunt peste 50 de persoane plasate la domiciliu, după ce au fost în zone afectate de coronavirus, inclusiv o delegaţie de 13 persoane de la Primăria Drobeta-Turnu-Severin şi primarul oraşului.