S-au ieftinit apartamentele! Cât a ajuns să coste un metru pătrat în Capitală

S-au ieftinit apartamentele! Iată că după atâtea vești rele privind scumpirile la gaze sau la alimente, mai există și vești care bucură sufletul.

26 oct. 2022, 19:26
S-au ieftinit apartamentele! Cât a ajuns să coste un metru pătrat în Capitală

S-au ieftinit apartamentele! Cu toate că nu am zice acest lucru, în ultimii 25 de ani, Bucureștiul a devenit unul dintre orașele accesibile ca preț în materie de locuințe, conform unor rapoarte efectuate în luna septembrie.

S-au ieftinit apartamentele! Cât costă un metru pătrat în Capitală

Potrivit informațiilor un metru pătrat a ajuns să coste, în medie, 1598 de euro. În ultimii ani, prețurile de pe piața imobiliară au crescut cu pași repezi.  Din anul 2014 până în 2022, prețul metrului pătrat a crescut cu aproape 50 de procente. În același timp, salariul mediu net a înregistrat și el o creștere cu 130%, de atunci până în prezent. Privind o analiză mai amplă s-a constatat că apartamentele au devenit mai ieftine pe teritoriul țării, însă nu aceelași lucru putem spune și despre case, care s-au scumpit.

  • Un metru pătrat în Sibiu costă 1303 euro;
  •  Un metru pătrat în Timișoara costă 1294 de euro;
  •  Un metru pătrat în Cluj-Napoca costă 1579 de euro;
  • Un metru pătrat în Iași costă 1671 de euro;
  • Un metru pătrat în Brașov costă 1579 de euro;
  • Un metru pătrat în Ilfov costă 1262 de euro.

Apartamentele se ieftinesc, alimentele se scumpesc

Carnea de porc a ajuns să coste dublu față de anul trecut, apropiindu-se de recordul atins la sfârșitul lunii iulie, atunci când 100 de kilograme de carcasă costa în medie, potrivit ultimelor date ale Comisiei Europene, 219,9 euro.

Conform Comisiei Europene, România a indicat cea mai mare scădere a numărului de sacrificări din Uniunea Europeană (minus 15,4% în ianuarie-mai 2022), în timp ce în întreaga Europă sacrificările tind să scadă mult mai puţin (minus 3,1%).

Răspândirea pestei porcine pe teritoriul României este unul din factorii care au dau la o majorare importantă a preţului cărnii, pe lângă explozia facurilor la energia electrică și scumpirea transportului.

Citește și:Calendar ortodox 27 octombrie 2022. Cruce roșie. Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor, mare făcător de minuni. Scurtă rugăciune către Sf Dimitrie Basarabov de ajutor la mare necaz

Citește și:A crezut că trișează, dar s-a înșelat. Cum s-a prezentat un șofer cu mașina la RAR