S-au redeschis centrele „La pedale” în Bucureşti

Centrele "La pedale" s-au redeschis în parcurile Kiseleff și Herăstrău din Capitală.

03 apr. 2015, 13:29
S-au redeschis centrele „La pedale” în Bucureşti

Pentru al șaptelea an consecutiv, copiii, părinții și chiar bunicii pot profita, până la mijlocul lunii noiembrie, de programul „La Pedale”, primul sistem gratuit de bike-sharing din România, amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Iubitorii sportului pe două roți vor avea la dispoziție, gratuit, peste 500 de biciclete. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa„, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Bicicletele verzi sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi și adulți – și pot fi închiriate doar pe baza buletinului de identitate și a unui contract de dare în folosință. Acestea pot fi folosite pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

Centrul „La Pedale” din Parcul Kiseleff se află la intersecția dintre străzile Ion Mincu și Barbu Ștefănescu Delavrancea în interiorul parcului, iar centrul din Parcul Herăstrău se află exact la intrarea în parc din direcția metrou Aviatorilor. Centrele sunt deschise după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă și duminică de la 10:00-19:00.