S-au reluat luptele în Ucraina: Doi morţi şi 11 răniţi la Donbas

Doi membri ai forţelor de securitate ucrainene au murit şi alţi 11 au fost răniţi în operaţiunile militare din Donbas, în ultimele 24 de ore, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Oleksandr Motuzianik, citat de agenţia Interfax Ucraina.

26 mart. 2016, 21:40
S-au reluat luptele în Ucraina: Doi morţi şi 11 răniţi la Donbas

„Doi dintre războinicii noştri au fost ucişi şi alţi opt au fost răniţi în operaţiunile din ultimele 24 de ore. Încă trei membri ai Gărzii Naţionale au fost răniţi, fiind loviţi de un dispozitiv exploziv”, a declarat Motuzianik la o conferinţă de presă de la Kiev organizată sâmbătă.

El a mai precizat că nu au existat atacuri în Luhansk în ultima vreme.

„În Doneţk, de-a lungul întregii linii de front, inamicul a folosit armament greu, în special lansatoare de 82mm and 120mm. Unităţi înarmate ilegale au încălcat acordul de încetare a focului în Troiţke, Maiorsk, Luhanske, Piski, Avdiyivka, and Zaiţev. În total, 40 de mine explozive au fost lansate împotriva poziţiilor forţelor antiteroriste”, a precizat Motuzianik. 

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că situaţia cea mai complicată în prezent este cea din apropierea localităţii Avdiyivka, unde forţele ucrainene „trebuie să riposteze cu focuri de armă pentru a opri provocările”.

„O locuinţă a fost distrusă în Zaiţev de lansatoarele militanţilor de sâmbătă dimineaţă. O femeie a fost rănită şi alte trei persoane au fost salvate”, a adăugat oficialul ucrainean.

Confruntări între forţele ucrainene şi rebelii separatişti proruşi din estul ţării au loc din aprilie 2014. Ucraina a acuzat în nenumărate rânduri că Rusia furnizează armament rebelilor separatişti proruşi din regiunea Donbas.

Un acord de încetare a conflictului armat din zona de est a Ucrainei a fost agreat la Minsk în februarie 2015, dar au fost sesizate nenumărate încălcări ale acestuia.


loading...