S-au schimbat banii: Noua bancnotă este sigură şi aproape imposibil de falsificat

Banca Centrală Europeană (BCE) a dezvăluit astăzi noua bancnotă de 20 euro din seria „Europa”, după ce a pus deja în circulaţie bancnote de 5 şi 10 euro din aceeași serie.

24 feb. 2015, 15:45

Noua bancnotă de 20 EUR, prezentată la sediul BCE din Frankfurt, include elemente de siguranţă optimizate, precizează BCE.

Potrivit Băncii Centrale Europene, „fereastra-portret” din hologramă noii bancnote de 20 EUR reprezintă o inovație la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor.

Citeşte şi UIMITOR. A FALSIFICAT o BANCNOTĂ în cel mai prost MOD POSIBIL şi totuşi a reuşit să o FOLOSEASCĂ într-un BAR

„Seria ‘Europa’ a fost introdusă pentru a îmbunătăţi şi mai mult integritatea bancnotelor euro şi pentru a fi mereu cu un pas înaintea falsificatorilor”, reaminteşte BCE.

Aceasta este a treia bancnotă din seria „Europa”, după cea de cinci euro care a intrat în circulaţie în luna mai 2013, urmată la sfârşitul lunii septembrie anul curent de noua bancnotă de 10 euro, informează independent.md.

Citeşte şi Banii cash vor ieşi din circulaţie până în 2030

Bancnotele din seria „Europa” cu denominări mai mari (50 de euro, 100 de euro, 200 de euro şi 500 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. În paralel, actualele bancnote euro, emise în luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulaţie.

Noua bancnotă de 20 EUR va fi pusă în circulație la data de 25 noiembrie 2015, fabricanții de echipamente în domeniul bancnotelor, agenții profesioniști care operează cu numerar și alte părți implicate având astfel la dispoziție o perioadă îndelungată, de nouă luni, pentru a se pregăti în vederea introducerii acesteia.

Banca Centrală Europeană (BCE) a dezvăluit astăzi noua bancnotă de 20 euro din seria „Europa”, după ce a pus deja în circulaţie bancnote de 5 şi 10 euro din aceeași serie.