S-au schimbat simptomele de COVID. Medic: „Afectarea pulmonară e severă de la început”

Tulpina britanică a modificat simptomele apărute în urma infectării cu covid. Potrivit unui medic militar, plămânii sunt afectaţi încă de la început, pacienţii ajungând la spital în stare gravă.

30 mart. 2021, 12:27
S-au schimbat simptomele de COVID. Medic: „Afectarea pulmonară e severă de la început”

S-au schimbat simptomele de COVID. Potrivit unui medic militar, tulpina britanică a modificat simptomele celor care se infectează cu coronavirus.

S-au schimbat simptomele de COVID. Medic: În acest al treilea val ne confruntăm cu nişte particularităţi

Citeşte şi Sechele MAI MARI pentru femeile infectate cu noul coronavirus. Cele trei efecte care durează pe o perioadă lungă de timp!

„În acest al treilea val ne confruntăm cu nişte particularităţi ale cazurilor care se manifestă cu o afectare pulmonară destul de severă de la bun început, cu o simptomatologie de tip respirator atipică, în sensul că febra devine simptomul dominant, tusea mai puţin. În plus, gradul de afectare pulmonară pe tomografia computerizată este în discrepanţă cu valorile pe care ni le arată aparatele în ceea ce priveşte saturaţia în oxigen.

De exemplu, o pacientă s-a prezentat la spital cu febră de o săptămână şi puţină tuse. I s-a făcut o radiografie pulmonară, radiografia nu arăta nimic spectaculos, nimic rău, pacienta a fost trimisă acasă cu infecţie urinară. Peste două zile s-a întors cu febră 40 de grade, i s-a recomandat tomografie computerizată care arăta peste 30 la sută afectare pulmonară, cu saturaţie în oxigen 93 – 94.

Acum suntem în situaţia în care avem valori ale saturaţiei bune, pacienţii tolerează bine nu neapărat lipsa de oxigen, ci gradul de afectare pulmonară. Ăsta este valul 3, din păcate. În plus, colegii mei urgentişti mi-au spus că, în ultimele două săptămâni, pacienţii nu s-au mai prezentat cu celebrul simptom, celebra acuză – nu mai am gust, nu mai am miros.

Cam aşa o s-o ţinem. La sfârşitul anului, vom fi cam în valul 6. La câte tulpini apar, una după alta, nu avem altă şansă. Virusul este unul care suferă rapid mutaţii. Dacă vaccinarea nu se face foarte rapid, în două luni ar fi trebuit să se termine, nu se va obţine mare lucru pentru că virusul mutează şi se va adapta şi la vaccin. S-ar putea ca la sfârşitul anului să avem de-a face cu un virus adaptat la vaccin. De aceea, lumea medicală se gândeşte să descopere care este cel mai bun medicament antiviral pentru COVID”, a explicat medicul Alexandru Andriţoiu la Oltenia TV.

Citeşte şi Când se va încheia pandemia de coronavirus. Managerul Spitalului Victor Babeș: „Speranțele noastre se îndreaptă către anul viitor”