Să-i mulţumim lui Dumnezeu că încă trăim! Povestea bombei atomice te va îngrozi

Proiectul Manhattan a fost proiectul de dezvoltare a primei arme nucleare în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, de către Statele Unite ale Americii, Regatul Unit și Canada.

17 iul. 2015, 13:33
Să-i mulţumim lui Dumnezeu că încă trăim! Povestea bombei atomice te va îngrozi

Rădăcinile proiectului se află în temerile oamenilor de știință ai anilor 1930 că Germania Nazistă investiga ea însăși posibilitatea producerii armelor nucleare. Născut dintr-un mic program de cercetare în 1939, Proiectul Manhattan a ajuns să angreneze peste 130.000 de oameni și să coste aproape 23 de miliarde de dolari în banii actuali.

Nașterea primei bombe nucleare

Planul pentru crearea unei bombe de uraniu s-a născut în 1939, în anul în careAlbert Einstein i-a scris președintelui Franklin Roosevelt despre faptul că o reacție nucleară necontrolată în lanț are un potențial imens de a fi baza unei arme de distrugere în masă. În februarie 1940, guvernul federal a asigurat șase mii de dolari pentru cercetări. La începutul lui 1942, SUA fiind în război cu Axa și având teama că Germania lucrează la propria bombă, a înlăturat limitele resurselor proiectului și s-a implicat mai activ în cercetări, potrivit Historia.

Citeşte mai multe pe playtech.ro