Saadi Gaddafi, fiul fostului dictator libian, a fost extrădat de Niger în Libia

Fiul lui Muammar Gaddafi, Saadi, împreună cu comandatul Forţelor speciale ale Libiei care fugise din ţară, în 2011, după Revoluţia din Libia, împreună cu el, au fost extrădaţi în Libia din Niger, unde se refugiaseră. Cei doi sunt acum plasaţi în arest la domiciliu, sub supraveghere, la Tripoli, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 22:01
Saadi Gaddafi, fiul fostului dictator libian, a fost extrădat de Niger în Libia

Saadi a avur o scurtă carieră de fotbalist în Italia şia dus o viaţă de playboy în timpul în care tatăl său, colonelul Muammar Gaddafi a fost la putere în Libia. Este primul dintre fiii fostului dictator libian care a fost arestat după ce tatăl lui a fost alungat de la putere, în urma Primăverii Arabe din Libia.

Un alt frate de-al său, Saif al-Islam, pe care tatăl său îl prefera şi se spunea că va moşteni de la el conducerea Libiei, a fost ţinut în în captivitate de către combatanţii din vestul Libiei, care au refuzat să îl predea unui guvern pe care aceştia îl considerau ca fiind prea slab pentru a se încumeta să îl judece pe fiul fostului dictator libian, scrie Reuters.

Extrădarea lui Saadi de către autorităţile din Niger este un succes pentru premierul noului guvern libian, Ali Zeidan, care a declarat acest lucru într-un comunicat de presă. Fiul lui Gaddafi, în vârstă de 40 de ani,  urmează să fie judecat, iar această judecată va fi, totodată, un test şi pentru autorităţile de la Tripoli, care vor fi puse astfel la încercare dacă sunt înstare să asigură o judecată nepărtinitoare faţă de unul dintre cei mai importanţi prizonieri din ţară. 

Noul Guvern de la Tripoli a spus că Saadi Gaddafi, în vârstă de 40 de ani, va avea parte de un proces echitabil, în concordanţă cu legile internaţionale. El va fi judecat pentru rolul său avut în timpul revoltelor din Libia care au dus la sfârşitul regimului dictatorial al lui Gaddafi.