SABMiller scoate la vânzare toate fabricile şi mărcile de bere din România

Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producător de bere din lume, intenţionează să vândă activele din Europa de Est ale SABMiller, pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare în preluării rivalei SABMiller, o tranzacţie evaluată la 100 miliarde de dolari, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
29 apr. 2016, 09:14
SABMiller scoate la vânzare toate fabricile şi mărcile de bere din România

AB InBev a acceptat şi oferta grupului nipon Asahi de a prelua brandurile Grolsch, Peroni şi Meantime, deţinute de SABMiller, tranzacţia ridicându-se la 2,55 miliarde de euro (2,9 miliarde de dolari). Vineri, AB InBev a informat Comisia Europeană că scoate la vânzare operaţiunile SABMiller din România, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia. Verdictul CE urmează să fie anunţat până în 24 mai.

Vânzarea include brandurile Pilsner Urquell în Cehia şi Dreher în Ungaria, a anunţat AB InBev, care se aşteaptă la un interes ridicat din partea potenţialilor cumpărători.

Propunerea ar putea atenua cerinţele autorităţilor de reglementare în vederea aprobării preluării SABMiller, deşi Europa de Est nu face parte din afacerile de bază ale AB InBev.

După preluarea InBev de către Anheuser-Busch în 2008, compania şi-a vândut, pentru 2,2 miliarde de dolari, operaţiunile din Ungaria, România, Cehia şi câteva state mai mici din Europa de Est, către CVC Capital Partners.

Citeşte mai mult pe Economica.net.