Sabotaj în lupta pentru pământ în Ilfov, potrivit referatului în cazul edililor din Snagov şi Jilava

Primarii din Jilava şi Snagov şi acoliţii lor se întreceau care să stoarcă mai mulţi bani de la cei care vroiau să facă afaceri cu terenurile din zonă. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Florian Puiu.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 09:02
Sabotaj în lupta pentru pământ în Ilfov, potrivit referatului în cazul edililor din Snagov şi Jilava

Au sărit să-l „ajute” edilul din Jilava, Adrian Mladin, finul său, dar şi primarul din Snagov, Apostol Muşat. Acesta din urmă l-a implicat şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, pentru a obţine mai mulţi bani.

Florian Puiu a făcut o înţelegere cu reprezentanţii societăţii Triton, pentru a le vinde 23,8 hectare de teren, contra sumei de 4,5 milioane de euro. Numai că terenurile nu erau unite, iar afaceristul avea nevoie de un plan parcelar. Edilul din Jilava, Adrian Mladin, i-a promis că-l va ajuta dar, în schimb, omul de afaceri i-a cedat două terenuri finului primarului, ca garanţie că după încheierea tranzacţiei le va da o parte din bani.

Şi edilul din Snagov, Apostol Muşat, a făcut demersuri pentru ca omul de afaceri Florian Puiu să primească planul parcelar pentru terenurile sale.

Trafic de influenţă, aşa a considerat procurorul pentru că am dat un telefon la domnul primar să primească pe cineva la audienţă. Omul care m-a denunţat este un interlop de terenuri„, a spus primarul din Snagov, Apostol Muşat.

După ceva timp de la demararea negocierilor, societatea Triton a scăzut oferta la mai puţin de jumătate din preţul iniţial. Aşa au început uneltirile.

„Primarul Adrian Mladin i-a spus lui Florian Puiu să nu mai discute cu absolut nimeni, referindu-se la Apostol Muşat, Ion Scaeţeanu, precizându-i că aceştia trebuie să mai aibă răbdare că o să-şi primească partea lor, dar nu milioanele la care visau, ci mai puţin”.

„Primarul Adrian Mladin recunoaşte că a demarat întocmirea planului parcelar numai pentru terenurile denunţătorului numai după intervenţia primarului Apostol Muşat („Ursuleţu'”), care a şi garantat afacerea”.

Primarul Apostol Muşat şi-a luat şi el măsuri de precauţie, prin intermediul unui apropiat, Ion Scaeţeanu.

„Notarul Roxana Curpene l-a învăţat pe Scaeţeanu că, dacă denunţătorul ar fi încercat să vândă terenurile fără ştirea lor, să blocheze vânzarea”.

„Adrian Mladin: Tu nu înţelegi că tu eşti o gâscă acuma, nu te supăra că-ţi spun, tu pentru ei eşti o gâscă pe care au pus mâna şi o jumale cât pot de mult, ai înţeles.

……….

Florian Puiu: Ajunge! Păi, cât să mai ducă fraieru’ ?! Nu mai poa’ să ducă fraierul! Suficient! Nu mai pot! Am vorbit şi cu nea Muşat, am vorbit cu toată lumea”.

Fiecare a încercat să scoată cât mai mulţi bani de la omul de afaceri Florin Puiu. Edilul din Jilava a pretins 500.000 de euro, iar primarul din Snagov, 1.100.000 de euro.

Cei doi primari şi vicepreşedintele CJ Ilfov au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov apare în referatul DNA, alături de primarii din Snagov şi Jilava. În dosar este învinuită şi şefa Oficiului de Cadastru Ilfov, Ruxandra Ghiba.