Săftoiu: UEFA a executat TVR pe 29 august. S-au plătit 9 milioane de euro

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, a declarat, vineri seară, că nu mai există obligaţii contractuale între TVR şi UEFA în acest moment, precizând că UEFA a executat pe 29 august scrisoarea de garanţie de 9 milioane de euro, în baza căreia a fost perfectat contractul.

RomaniaTV.net
06 oct. 2012, 13:10
Săftoiu: UEFA a executat TVR pe 29 august. S-au plătit 9 milioane de euro

Claudiu Săftoiu a vorbit, vineri seară, la Antena 3 despre unul dintre contractele „extrem de dezavantajoase” moştenite de el când a preluat conducerea TVR, cel cu UEFA, a cărui valoare a fost de peste 30 de milioane de euro.

Întrebat dacă Televiziunea Română a fost executată de UEFA, Săftoiu a spus: „Bineînţeles că ne-a executat UEFA. În data de 29 august, UEFA a executat scrisoarea de garanţie pe care o avea la RBS, de 9 milioane de euro. Prin urmare, în momentul acesta, noi nu mai avem nicio obligaţie cu UEFA”, a spus Claudiu Săftoiu.

Pe 2 octombrie, sindicatul reprezentativ din TVR – SPUS TV a acuzat Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române că, în ciuda situaţiei financiare dezastruoase a televiziunii, a aprobat „limita superioară a cheltuielilor în scopul achiziţiei drepturilor pentru UEFA Champions League şi Super Cupa Europei pentru perioada 2012 – 2015”.

Potrivit unui comunicat remis, pe 2 octombrie, în şedinţa din 29 septembrie, „Consiliul de Administraţie, aflat la limita legii ca urmare a hotărârii Curţii Constituţionale nepublicată încă în Monitorul Oficial, a decis că este momentul să îşi «cumpere Rolls Royce»”.

„Prin HCA nr. 118, membrii Consiliului de Administraţie, conştienţi de situaţia financiară dezastruoasă a televiziunii, au aprobat «limita superioară a cheltuielilor în scopul achiziţiei drepturilor pentru UEFA Champions League şi Super Cupa Europei pentru perioada 2012 – 2015»”, se spunea în comunicat.