Şahtior Doneţk a renunţat la dezvelirea unei statui a lui Mircea Lucescu după ce antrenorul român a preluat rivala Dinamo Kiev

Statuia, terminată de mai mult timp, îl înfăţişează pe Mircea Lucescu stând pe o bancă şi trebuia dezvelită lângă Donbas Arena din Doneţk, în ziua în care antrenorul român a împlinit 75 de ani.

03 aug. 2020, 15:37
Şahtior Doneţk a renunţat la dezvelirea unei statui a lui Mircea Lucescu după ce antrenorul român a preluat rivala Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a semnat chiar cu câteva zile înainte contractul cu Dinamo Kiev, iar conducerea lui Şahtior Doneţk a amânat dezvelirea statuii. Clubul a confirmat informaţia, precizând că monumentul, acoperit acum cu o prelată, este la baza de antrenament a echipei şi va fi instalat când formaţia va putea reveni la Doneţk. Mircea Lucescu a primit o replică în miniatură a statuii.

Mircea Lucescu, prezentat oficial de Dinamo Kiev. Declaraţie-şoc: „Nu mă dezic de Şahtior Doneţk!”

Fost 12 ani antrenor al rivalei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu a semnat, la 23 iulie, un contract pe două sezoane cu Dinamo Kiev. El a împlinit 75 de ani la 29 iulie.

Şahtior a fost nevoită să părăsească oraşul Doneţk, în 2014, din cauza conflictului ruso-ucrainean din zonă. Echipa a evoluat la Lvov şi la Harkov. Dar, din cauza pandemiei de coronavirus, Şahtior Doneţk a jucat finalul ultimului sezon la Kiev, unde clubul şi-a mutat sediul.