Salamul, untul și cașcavalul sunt printre cele mai furate produse din magazine. Acestea au ajuns să aibă sisteme antifurt

Din cauza scumpirilor exagerate din ultima vreme, alimentele de bază au ajuns să fie furate din magazine, motiv pentru care o paret dintre acestea au sisteme antifurt.

20 dec. 2022, 11:02
Salamul, untul și cașcavalul sunt printre cele mai furate produse din magazine. Acestea au ajuns să aibă sisteme antifurt
Cele mai furate alimente

Tot mai multe produse de bază suferă scumpiri drastice. Din această cauză, ele ajung să fie furate de cei cărora nu le mai ajung banii pentru a-și duce traiul așa cum o făceau înainte. În trecut, numai bunurile de nișă erau securizate cu sisteme antifurt, dar acum, în mai multe cartiere din Capitală, dar și în alte orașe din țară, magazinele folosesc alarme pentru produsele de bază.

Cele mai furate lucruri au fost cele care acum sunt securizate. Printre acestea se regăsesc cașcavalul, salamul, untul și vinul.

Citește și: Mare atenție! Cum îți pot fi furate datele din telefon fără să-ți dai seama. Aplicațiile care îi pun în pericol pe utilizatori

„Da, şi eu am văzut şi am rămas surprins. Puterea de cumpărare scăzută, oamenii nu mai au bani. Din ce am discutat cu comercianţii spuneau că se fură foarte mult pachetul de unt, acele salamuri de Sibiu. Unii le iau să mănânce, alţii le iau să le revândă”, a declarat Dorin Cojocaru, specialist Industrie Alimentară, pentru observatornews.ro.

Dacă în trecut un pachet de unt costa între 6 și 7 lei, acum ajunge și la 13 lei.

Citește și: Sfaturile ANPC în prag de Sărbători. Alimentele şi băuturile la care trebuie să avem grijă! Sfaturile Infocons pentru cadourile de Crăciun 2022

„Untul este un produs cu valoare mare, cu gramaj mic. Exact cum sunt diamantele. Am ajuns să facem comparaţii din astea”, a mai spus Dorin Cojocaru.

În 2022, untul s-a scumpit cu mai mult de 43% față de anul trecut, potrivit datelor de la Instituția Național de Statistică.

„Detergenţi, ciocolată, ustensile de bucătărie, orice. Se fură orice”, a spus Nicolae Petrescu, comerciant.