Salamul, un pericol pentru sănătate. Elimină-l din alimentaţia ta

Nu există mic dejun fără un sandviş cu salam? Ar trebui să te gândeşti de două ori înainte să mai consumi acest aliment. Acesta conţine tot felul de substanţe care îţi poate afecta serios sănătatea. Iată ce boli poţi face de la acest mezel.

01 iun. 2016, 10:38
Salamul, un pericol pentru sănătate. Elimină-l din alimentaţia ta

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile magazine 51 tipuri de salam feliat, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestor produse și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.

Au fost analizate sortimente de salam fabricate/distribuite de către: Angst, Meda, Agricola, Reinert, DiaVist, Pick Ungaria, Ifantis, CrisTim, Zimbo Ungaria, Auchan, Cora, Lidl, Penny, Kaufland, Fox, Carrefour, Caroli, Goodies Meat Production, Billa, Prodprosper, Profi, Intercarn, Pikok, Espina/Spania, Kemper Germania, Kamarko/Germania si Espana Bonita/Spania.

Salamul, pe lângă folosirea ca mezel foarte potrivit pentru o gustare frugală rece, sau chiar ca masă intermediară, este aproape nelipsit din prepararea pizzei și a altor preparate calde sau reci.

Citește mai multe despre acest subiect pe clicksanatate.ro