Salariaţii Oltchim îşi primesc o parte din bani datoraţi

Noua conducere a combinatului Oltchim a găsit bani pentru tichetele de masă pentru luna septembrie şi pentru plata a 40% din avansul pe august pentru angajaţii companiei. Banii urmează să intre vineri în conturile angajaţilor.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 10:30
Salariaţii Oltchim îşi primesc o parte din bani datoraţi

La combinatul din Râmnicu-Vâlcea se fac pregătiri pentru repornirea instalaţiei de electroliză, ca prim pas în reluarea producţiei Oltchim la 60% din capacitate, aşa cum s-a angajat noua conducere.

Banii de salarii au venit din încasări, iar cei necesari pentru repornire au venit de la Guvern şi de la bănci. Conducerea speră ca repornirea să fie făcută înainte de îngheţ, deoarece acesta ar putea îngreuna procesul.

Activitatea Oltchim este oprită de la sfârşitul lunii august, iar salariile angajaţilor nu au fost achitate integral.

Întrebat dacă intrarea în insolvenţă ar putea fi o soluţie pentru Oltchim, Daniel Chiţoiu a răspuns afirmativ, dar a afirmat că Ministerul Economiei este în primul rând interesat ca Oltchim să îşi reia producţia. „Aia (insolvenţa – n.r.) ar fi o soluţie, dar încă nu ne-am pronunţat asupra soluţiei care va urma în perioada imediat următoare la Oltchim, pe noi ne interesează să repornim activitatea la Oltchim”, a mai spus ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.