Salarii 2025. Angajații care vor primi bani în plus de la 1 martie 2025. Crește salariul de bază la peste 4.000 de lei chiar și pentru cei cu 8 clase

Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul minim brut pe economie a crescut la 4.050 de lei lunar, fără a include sporuri și alte beneficii. Pe plan local, salariile au fost ajustate în funcţie de acest indicator.
Filip Stan
05 mart. 2025, 13:15
Salarii 2025. Angajații care vor primi bani în plus de la 1 martie 2025. Crește salariul de bază la peste 4.000 de lei chiar și pentru cei cu 8 clase
Calculator salarii 2024. Noua formulă şi impactul asupra salariului minim. Previziuni pentru 2025

Salarii 2025. Majorarea salariiului minim de la 1 ianuarie 2025 a atras după sine noivelărui neaştepate ale veniturile pentru persoane cu calificări diferite. Această decizie guvernamentală are scopul de a sprijini lucrătorii cu venituri mici și de a reduce decalajele salariale în diverse sectoare, dar a adus cu sine discriminări pe verticală.

Citeşte şi

Se schimbă buletinele în România. Ce dispare de pe noile cărți de indentitate, anunțul care îi vizează pe toți românii

Salarii 2025. Consiliul Județean Prahova a adoptat o hotărâre care aduce ajustări salariale pentru funcționarii cu salarii minime. Conform acesteia, salariile de bază vor fi următoarele:

  • Referent treapta I A: 5.620 lei
    Referent treapta profesională I: 5.080 lei
    Referent debutant: 4.050 lei
    Casier: 4.545 lei
    Casier debutant: 4.050 lei
    Îngrijitor: 4.115 lei
    Îngrijitor debutant: 4.050 lei
    Muncitor necalificat (treapta I): 4.115 lei
    Muncitor necalificat (treapta II): 4.050 lei

Creșterea salariului minim va genera un impact bugetar estimat la 12.600 de lei anual. Cu toate acestea, coeficienții de ierarhizare nu vor fi modificați, ceea ce menține echilibrul structurilor salariale din sectorul public.

Vouchere sociale 2025. Cine sunt românii care vor primi 375 de lei direct pe card. Vești bune de la Guvern în plină austeritate

Această măsură este privită ca un pas important pentru creșterea nivelului de trai al angajaților și reducerea inegalităților economice. Totodată, angajatorii vor trebui să se adapteze la noile costuri salariale, ceea ce ar putea duce la schimbări în strategiile financiare ale companiilor.

Decizia a fost adoptată cu majoritate de voturi, demonstrând sprijinul autorităților pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și a stabilității economice.

 

Salarii 2025. Mărire de salarii timp de doar 12 zile pentru angajații din Primăria Slatina și instituțiile subordonate

Angajații din Primăria Slatina și instituțiile din subordine vor beneficia de mărirea de salarii de 15% aprobată în luna decembrie în Consiliul Local (CL) Slatina timp de numai 12 zile, potrivit primarului Mario De Mezzo, care a precizat, marți, pentru AGERPRES, că ‘ordonanța trenuleț’ prevede menținerea salariilor la nivelul celor din noiembrie 2024.

Pentru punerea în aplicare a prevederilor așa numitei ordonanțe ‘trenuleț’ adoptată de Guvern la finalul anului trecut, au fost înscrise pe ordinea de zi a ședinței CL Slatina ce va avea loc joi mai multe proiecte de hotărâre privind salariile din Primăria Slatina și unitățile subordonate.

‘Noi am majorat salariile în luna decembrie începând cu data adoptării hotărârii, 19 decembrie, pentru că, istoric, atunci când s-au luat decizii de plafonare de către Guvern, se plafonau salariile la nivelul celor acordate la data de 31 decembrie. Și atunci am decis că, pentru a putea să aibă loc mărirea, ea să intre în vigoare de la data adoptării hotărârii în Consiliul Local. Doar că de data aceasta, pentru prima dată Guvernul și premierul au decis ca plafonarea să fie la nivelul salariilor acordate în noiembrie 2024. Colegii au prins această mărire 12 zile, pentru ultimele 12 zile din decembrie anul trecut, pentru că din ianuarie, conform prevederilor din ordonanța ‘trenuleț’, salariile se întorc obligatoriu la nivelul lunii noiembrie’, a explicat Mario De Mezzo.

Edilul a susținut că mărirea de salarii era necesară deoarece numărul angajaților este subdimensionat și veniturile nu au mai crescut de mult timp.

‘Salariile din Primărie n-au mai crescut de multă vreme, suntem subdimensionați ca număr de salariați în primărie și este corect ca oamenii care muncesc să fie recompensați. Era corect ca în vremuri grele oamenii să fie recompensați pentru munca lor’, a afirmat Mario De Mezzo.

Primarul a exemplificat, referitor la salarii, că directorii unor direcții, unele cu sute de angajați, au venituri salariale nete de aproximativ 7.500 lei, însă în continuare sunt mulți angajați în aceste instituții cu salarii sub 3.000 lei net.

‘În anul 2025, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Primăriei municipiului Slatina se menține la același nivel cu cel acordat pentru luna noiembrie 2024 în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții’, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat în ședința CL Slatina din 30 ianuarie.

În ședința CL Slatina din 19 decembrie 2024, concilierii locali au aprobat mărirea salariilor personalului Primăriei Slatina și unităților subordonate acesteia cu 15% începând din ziua adoptării hotărârii.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Comuna din România care a luat fața bucureștenilor sau a timișorenilor. E prima localitate din țară în care toate locuințele vor fi încălzite cu energie geotermală
Capital.ro
Adio, maestre! S-a mai stins unul din marii noștri actori. A părăsit scena vieții după 40 de ani de aplauze
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Imagini cu oameni luați pe sus din sălile de sport pentru a fi înrolați în armata rusă. Sunt vizați în special imigranții
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Ținutul care a fost al României pentru o scurtă perioadă. Ce spun localnicii despre țara noastră
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Cel puțin 148 de persoane și-au pierdut viața în urma unui naufragiu! Ambarcațiunea a luat foc și s-a scufundat
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins în noaptea de Înviere. Bobonete: Ce seară ți-ai ales, fix stilul tău!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Superstiții populare de Paște: Ce se spune că aduce noroc și ce trebuie evitat?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație