Salarii 2025. Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) SA este o companie de stat activă în producția de energie electrică, pe acțiuni, înființată ca urmare a reorganizării Regiei Autonome de Electricitate RENEL. Aici se pot găsi unele dintre cele mai mari salarii din sectorul bugetar, arată Focus Press.
Aceasta are ca scop producerea și vânzarea de energie electrică, fiind administrată în sistem unitar. Organul executiv al societății este Consiliul de Administrație, format din șapte membri, dintre care cel puțin patru dintre aceștia trebuie să fie administratori independenți.
Compania are două sucursale fără personalitate juridică: Sucursala CNE Cernavodă, cu sediul în orașul Cernavodă din județul Constanța, și Sucursala FCN Pitești, cu sediul în orașul Mioveni din județul Argeș.
Consiliul de Administrație al companiei Nuclearelectrica SA este format din Teodor Chirică – președinte, Vasilica Grăjdan – membru, Elena Popescu – membru, Remus Vulpescu – membru, Dumtriu Chirlesan – membru, Cosmin Ghiță – director general.
Aceștia primesc o remunerație lunară formată dintr-o indemnizație fixă lunară și o componentă variabilă, ce poate include și o cotă din profilul net, o schemă de pensii sau alte forme de recompensă bazate pe performanță.
Citește și : Bonus de 37.000 de lei pentru acești români. Casa de Pensii a făcut anunțul despre cum să primești banii
Indemnizația fixă lunară a membrilor neexecutivi nu poate depăși media pe ultimele douăsprezece luni a câștigului salarial mediu brut lunar din sectorul de activitate al companiei, iar pentru membrii executivi, această indemnizație nu poate depăși de șase ori media respectivă.
Indemnizația administratorilor neexecutivi a avut o indemnizație fixă lunară brută de 17.926 de lei și o componentă variabilă anuală brută în valoare de douăsprezece indemnizații fixe lunare brute.
Componenta variabilă a administratorilor neexecutivi este stabilită pe trei componente: pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung și s-a acordat în acord cu actul adițional încheiat la contractul de mandat al fiecărui administrator, potrivit formei aprobate prin Hotărârea AGOA nr. 5/05.07.2023, ce a inclus și anexarea la fiecare contract de mandat al administratorilor SNN a indicatorilor de performanță financiari și nefinanciari, și se acordă în felul următor.
În ultimii șapte ani, salariile au crescut cu 90%, iar salariul directorului general s-a multiplicat de patru ori.
Anul trecut, spre exemplu, Cosmin Ghiță a încasat în total 2.296.958 de lei, din care 683.618 lei reprezintă componenta fixă și 1.613.340 de lei componenta variabilă, din care din care 46.095 de lei reprezintă concediu de odihnă neefectuat aferent anului 2024, conform contractului de mandat.
Dan Niculaie Faranga, director financiar, a încasat 551.531 de lei, dintre care 186.338 de lei reprezintă componenta fixă și 365.193 de lei componenta variabilă, din care 19.429 de lei reprezintă concediu de odihnă neefectuat aferent anului 2024, conform contractului de mandat.
Vasile Dascălu, director financiar, a încasat 374.662 de lei, toată suma fiind reprezentată de componenta fixă, din care 31.571 lei reprezintă concediu de odihnă neefectuat aferent anului 2024, conform contractului de mandat.
Daniel Adam, director financiar, a încasat 356.514 lei, dintre care 111.714 lei reprezintă componenta fixă și 244.800 de lei componenta variabilă, din care 9.714 lei reprezintă concediu de odihnă neefectuat aferent anului 2024, conform contractului de mandat.
În ciuda faptului că, în 2024, compania a înregistrat o scădere a profitului net cu 31,9% față de anul anterior, a rămas una dintre cele mai profitabile entități de stat din domeniul energetic.
Pe lângă salariile uriașe care au fost primite de către angajați, conducătorii Nuclearelectrica au avut parte de mai multe beneficii. Printre acestea, vorbim de o asigurare de răspundere profesională, suma asigurată fiind de 3 milioane de euro, dreptul la decontarea cheltuielilor de deplasare în interesul serviciului, dreptul de a beneficia, în permanență, de mașina de serviciu (ale cărei costuri sunt suportate integral de SNN), telefon de serviciu, laptop, computer de birou, birotică, faxuri, logistică, papetărie etc.