SALARII DE MII DE EURO LA STAT. Guvernul a dat publicităţii lista veniturilor de LUX din luna martie

Publicat: Marţi, 23 Aprilie 2013 13:28 // Actualizat: Marţi, 23 Aprilie 2013 14:59 // Sursa: RTV.net

Salarii de zeci de mii de euro la stat. Este vorba despre directorii mai multor autorităţi, precum cea privind Comisia de Supravegherea Financiară sau de Supraveghere a Pensiilor Private. Premierul Victor Ponta a anunţat că salariile din Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, care include Comisiile de Supraveghere a Asigurărilor, Valorilor Mobiliare şi Pensiilor Private, vor fi încadrate în standardele BNR.

Premierul a susţinut că este nevoie de transparenţă privind modul de cheltuire a banilor în ministere şi autorităţi centrale şi a salutat "iniţiativa" preşedintelui de a promulga Legea privind Autoritatea de Supraveghere Financiară.

"Orice cetăţean trebuie să aibă acces la modul în care se cheltuie fiecare leu în ministere şi autorităţi centrale. E greu în lumea privată să câştigi atâţia bani cum câştigi la stat. De mâine, toate salariile şi veniturile trebuie să se încadreze în standardele Băncii Naţionale. Să vedem ce putem face cu aceşti săraci de directori. Eu vreau să avem directori foarte bine plătiţi, dar trebuie să vedem de ce trebuie să plătim mii de directori cu salarii atât de mari, oricum mult mai generoase decât cele care îi privesc pe membrii Guvernului, cam de vreo zece ori, dar totuşi de cincizeci de ori faţă de oamenii obişnuiţi.  Nu vorbesc de manageri privaţi. Era o exagerare pe care eu mă bucur că o îndreptăm", a declarat premierul Victor ponta în şedinţa de Guvern.

"Dacă am fi avut mai multă transparenţă, poate că am fi reuşit mai din timp să îndreptăm anumite lucruri (...) Cel mai important, dincolo de eficienţa acestei noi autorităţi, care din trei comisii separate strânge, aşa cum este modelul european în cele mai multe dintre ţări, într-o singură autoritate atribuţiile de supraveghere a pieţei asigurărilor, a valorilor mobiliare şi a pensiilor private, în acelaşi timp însă mai îndreptăm nişte lucruri care ne scăpau întotdeauna. Mă îndoiesc că undeva un mare bancher a reuşit să câştige în ultimii ani, în medie, 188.000 lei pe lună, cum se câştiga la Asigurări, sau 80.000 lei pe lună, la Valori Mobiliare, sau 62.000, ca la Pensii Private", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Craiova, că va promulga în cursul acestei zile legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară. El a menţionat că legea a fost retrimisă o dată Parlamentului pentru reexaminare. "Nu mai pot să o întorc o dată, sunt obligat prin Constituţie să o promulg", a menţionat el. "O voi promulga azi", a spus Traian Băsescu.

Potrivit datelor prezentate în şedinţa de Guvern, şeful Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a primit 42.700 EURO, preşedintele CNVM - 18.000 DE EURO PE LUNĂ, iar şeful Comisiei de Supraveghere a pensiilor private - 14.000 EURO.

Potrivit România TV, directorul general adjunct Romgaz a câştigat 14.306 lei (3.251 euro), directorul general al Complexului Energetic Oltenia a avut un câştig de 13.455 lei (3.057 euro), directorul general al Electrica Distributie Muntenia Nord a avut în martie un salariu de 18.000 lei (4.090 euro), directorul Direcție Hidroelectrica a primit 13.183 lei (2.996 euro).

VEZI LISTA SALARIILOR NETE nete, la nivel maxim, a operatorilor economici din sectorul energie, pentru luna martie

Guvernul a decis în luna decembrie a anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă, să desfiinţeze autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de către o nouă instituţie - Autoritatea de Supraveghere Financiară.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 apr 19:54
...de Finanţe Daniel Chiţoiu, a realizat în 2012, ca director al CSA, venituri de 226.616 RON. CITEŞTE ŞI: SALARII DE MII DE EURO LA STAT. Guvernul a dat publicităţii lista veniturilor de LUX din luna martie Totodată, într-un...
23 apr 18:12
Răspunde | Votează email 0 email
Gabriel
Tăiați în carne vie domnule prim ministru pentru ca nu se mai poate. Așteptăm ca acești indivizi sa se vaite ca le-ați adus salariile normale și sa-si dea seama că nu se poate păcăli în continuare poporul.
24 apr 05:40
Votează email 0 email
MIRIAM
NAIV ESTI !
O PETARDA ARUNCATA DE PONTA PENTRU A NE ABATE ATENTIA DE LA ;AFACEREA RUSANU"
CHIAR CREDETI CA VA FACE PONTA CEVA?
GUVERNELE TREC,SALARIILE"NESIMTITE" RAMAN
23 apr 15:11
Răspunde | Votează email 0 email
zorro
Bai nene,ce este cu asemenea salarii de marii la stat?....eu zic ca ne-am pierdut total bunul simnt,din moment ce noi pensionarii traim vai mama noastra ,ni se spune ca NU sant bani ,dar pentru "trantori" exista bani ,d-na CAMPEANU!!!.....ce fac ei de au atata banet ,nene!.....mananca cu 2 maini?....este bataie de joc la adresa pensionarilor!....eu de ex. am facut 70km.de metrou in conditii f.grele ,numai gr.1 si am o pensie vai mama mea!.....tot ni se spune sa mai asteptam ...dar pana cand ?...ca mai este putin si trecem pe lumea cealalta ,dupa care urmati si voi ,ca NU santeti eterni si sa vedeti ce bataie luati cand ne vom intalni acolo!!!......Doamne da-le minte sa gandeasca si pentru binele poporului!....
23 apr 15:01
...directorii mai multor autorităţi, precum cea privind Comisia de Supravegherea Financiară sau de Supraveghere a Pensiilor Private. Citește mai departe…. Citeste toata stirea SALARII DE MII DE EURO LA STAT. Guvernul a dat publicităţii lista veniturilor de LUX din luna...
23 apr 14:47
Votează email 0 email
...– 18.000 DE EURO PE LUNĂ, iar şeful Comisiei de Supraveghere a pensiilor private – 14.000 EURO. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H