Salarii de peste 1.000 de euro în România. Noua meserie pe care românii și străinii o caută tot mai des în ultima perioadă

Atât România, cât și alte țări, se confruntă cu o criză majoră de personal, angajatorii fiind dispuși să plătească salarii mari candidaților foarte bine pregătiți.

30 ian. 2023, 12:00
Salarii de peste 1.000 de euro în România. Noua meserie pe care românii și străinii o caută tot mai des în ultima perioadă

În anumite domenii, România duce o lipsă majoră de perosnal specializat, de aceea, în acest moment, unele meserii sunt foarte căutate, fiind oferite salarii destul de mari.

O astfel de meserie este și cea de inginer mecanic proiectant. Salariile încep de la 900 de euro și pot ajunge până la 1.300 de euro net pe lună.

„Tehnologia este un proces accelerat de dezvoltare, iar rolul inginerilor este esențial pentru ca firmele să țină pasul cu evoluțiile din domeniu. În prezent, la nivel național există o cerere mare de ingineri proiectanți în domeniul mecanic.

Vedem de asemenea că și în străinătate trendul este același pentur inginerii proiectanți, pentru industrii precum cea aerospațială, auto și robotică. Având în vedre cererea crescută, oferta salarială medie ajunge la 1.300 de euro”, explică Ana Vișan, marketing manager în cadrul BestJobs.

Citește și: Ce salarii au asistenții medicali din Germania, Franța și Belgia. România, din nou la coada clasamentului

Angajații pe acest post primesc, pe lângă salariu, bonuri de masă, bonus de perfomanță, asigurări medicale private, dar și cursuri de specializare plătite de angajator.

În România sunt dispponibile 808 astfel de locuri de muncp numai pe platofrma BestJobs. Potrivit zf.ro, cele mai multe dintre acestea sunt în București, Târgoviște, Brașov și Timișoara.

Salarii mari în domeniul agriculturii

Agricultura este unul din domeniile care se cinfruntă cu criza acută de personal calificat. Fermele au utilaje moderne, dar nu există personal care să le manevreze. Cei care au experiență au ales să plece în afara țări. La noi în țară există școli de profil, dar tinerii nu par a fi interesați de această direcție.

Citește și: Gigantul finlandez care vine în România. Vor fi 540 de angajări pe salarii occidentale

Conform estimărilor trimise de asociațiile agricole către Ministerul Agriculturii, în România este nevoie de minim 300-400 de tractoriști.

Salariile nu sunt deloc de neglijat, dar se pare că asta nu îi atrage pe candidați. Un tractorist care cunoaște noile tehnologii poate câștiga până la 14.000 de lei lunar, iar cei care manevrează combine agricole performante pot câștiga până la 10.000 de lei, singurul dezavantaj fiind că este un job sezonier.