Salarii la ING România. Câţi bani câştigă un casier cu experiență? E mult mai puțin ca la BCR

Persoanele care lucrează în sistemul bancar au salarii diferite, în funcţie de pregătire, experienţă în muncă şi postul pe care-l ocupă în ierarhia companiei.

04 apr. 2022, 12:28
Salarii la ING România. Câţi bani câştigă un casier cu experiență? E mult mai puțin ca la BCR

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sau vor o schimbare vor să afle mai multe informaţii despre salarii la ING România. În 2020, ING Bank România se afla pe primul loc în topul celor mai mari salarii acordate de băncile din România.

Salarii la ING România. Câţi bani câştigă un casier raportat la răspunderea uriaşă pe care o are

Salariul persoanelor diferă în funcție de anumite criterii, precum experiență, studii, vechime și postul pe care-l ocupă angajații. De exemplu, o angajată fără experiență câștigă mai puțin decât un director de bancă sau decât un ofițer de relații cu clienții cu experiență mare.

În prezent, o casieriţă cu o experienţă cel puţin un an are un salariu de 1.900 de lei pe lună. În schimb, în 2021, un fost angajat pe postul „Agile Coach” primea 12.500 lei lunar, având o experiență de cinci ani în domeniu, conform Cancan.

Citeşte şi: Veşti proaste pentru românii care plănuiau să-şi cumpere un apartament. Preţurile vor sări în aer, după ce costul materialelor de construcţii s-a dublat

În schimb, Banca Comercială Română (BCR) şi-ar plăti mai bine angajaţii. Spre deosebire de casierii de la ING Bank România, cel mai mic salariu la BCR este de 2400 de lei. Este vorba despre suma primită de persoanele ce ocupă poziția de „specialist operațiuni”.

De asemenea, angajații din domeniul bancar primesc prime și bonusuri salariale, în funcție de performanțe și rezultate.

Numele băncilor, folosite tot mai des de infractorii cibernetici

Directoratul Național de Securitate Cibernetică le-a transmis un mesaj îngrijorător clienților BRD, avertizându-i de faptul că hackerii ar folosi identitatea instituţiei bancare pentru a fura bani.

„Atunci când activăm în mediul online este foarte posibil să primim frecvent astfel de mesaje în care suntem amenințați cu întreruperea unui serviciu, dacă nu validăm datele contului. Un astfel de exemplu aveți mai jos, atacatorii folosindu-se în acest caz de elemente de brand ale BRD Groupe Societe Generale.

În cazul în care primești mesaje suspecte, specialiștii te sfătuiesc să procedezi astfel:

  • verifică sursa reală a mesajului, iar atunci când nu ești sigur, validează transmiterea informației cu expeditorul ei.
  • fii atent la corectitudinea gramaticală, de sintaxă și la eventuale greșeli de exprimare ce pot apărea în text, semn că textul ar putea fi tradus automat din altă limbă.
  • nu accesa link-uri sau atașamente din astfel de mesaje. Le poți analiza cu o soluție de securitate.
  • e important să raportezi orice tentativă malițioasă către Departamentul de IT al firmei, dacă mesajul a venit pe o adresă sau un dispozitiv de la serviciu, sau poți suna la 1911 ori trimite mail la alerts[@]dnsc.ro, pentru ca echipa #DNSC să verifice informația și să emită o alertă pentru alți utilizatori despre această metodă de atac.”, se arată în mesajul celor de la DNSC.

Citeşte şi: Rabla 2022. Piaţa auto, în creştere în România. Preferințele românilor în materie auto s-au schimbat