Salarii mai mari cu 50% pentru funcţionarii de la primăria Craiova

Dacă unii mai aşteaptă încă mărirea salariilor, funcţionarii din primăria Craiova au şansa să primească în următoarele zile mai mulţi bani. Asta după ce prefectul a avizat acordarea stimulentelor salariale în 2012.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 11:59
Salarii mai mari cu 50% pentru funcţionarii de la primăria Craiova

Primăria Craiova a primit undă verde din partea Prefecturii Dolj pentru dezgheţarea salariilor angajaţilor. Dispoziţia primarului, referitoare la stimulente, a primit viză de legalitate din partea prefectului, iar primii bani pot ajunge la bugetarii primăriei în câteva zile. Toţi funcţionarii din primărie primesc un plus de 50% la salariu, majorarea urmând a fi una generală, nediferenţiată, aşa cum se anunţase iniţial.

Dispoziţia privind stimulentele salariale a fost emisă deja de câteva săptămâni, însă a durat ceva până când juriştii prefecturii au analizat toate actele, au solicitat documente suplimentare şi puncte de vedere oficiale de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice cu privire la surplusul salarial oferit funcţionarilor publici din primărie.

Viza de legalitate a fost acordată, însă avizul prefecturii este unul condiţionat. Mai precis, reprezentanţii Primăriei Craiova trebuie să mai lucreze un pic la hârţogărie şi să modifice fişa postului pentru fiecare angajat în parte, evidenţiind atribuţiile acestora în materie de recuperare a creanţelor fiscale, pretextul invocat de edili pentru acordarea suplimentelor. Operaţiunea în sine nu implică mari eforturi, susţin surse din primărie, în condiţii normale modificările putând fi operate şi dispoziţia comunicată bugetarilor chiar şi în 24 de ore. Funcţionarii îşi vor primi stimulentele inclusiv pe luna ianuarie, acestea fiind calculate ca un procent de 50%. Practic, pentru majoritatea funcţionarilor este vorba despre un plus de câteva milioane de lei vechi la salariu.