Salarii mai mari pentru angajaţii MAI, chiar dacă nu stau acasă cu copiii cât timp şcolile sunt închise. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor de Interne, angajaţii MAI ar putea să primească salarii mai mari cu 75%, chiar dacă nu stau acasă cu copiii cât timp şcolile sunt închise.

06 ian. 2021, 14:42
Salarii mai mari pentru angajaţii MAI, chiar dacă nu stau acasă cu copiii cât timp şcolile sunt închise. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Salarii mai mari pentru angajaţii MAI, chiar dacă nu stau acasă cu copiii cât timp şcolile sunt închise

Salarii mai mari pentru angajaţii MAI, chiar dacă nu stau acasă cu copiii cât timp şcolile sunt închise. Această majorare cu 75% a veniturilor a fost introdusă în OUG 147/2020 privind libere plătite acordate părinţilor la trecerea ordonanţei prin Parlament, prin Legea 278/2020, potrivit avocatnet.ro. 

Salarii mai mari pentru angajaţii MAI, chiar dacă nu stau acasă cu copiii cât timp şcolile sunt închise

Conform Legii 278,  părinţii angajați în sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, penitenciare sau în unități sanitare publice vor primi majorarea salariului cu 75% din salariul de bază, doar dacă celălalt părinte nu îşi ia zile libere plătite pentru supravegherea copiilor atunci când şcolile sunt închise sau cursurile fizice sunt suspendate.

Citeşte şi Premierul Florin Cîțu anunţă îngheţarea salariilor şi alte plafonări de venituri

Majorarea cu 75% a angajaţilor se acordă doar dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

salariatul nu desfăşoară muncă la domiciliu;

nu sunt vacanţe şcolare;

celălat părinte al copilului NU beneficiază de zile libere plătite, conform OUG 147/2020;

celălalt părinte NU este în munca la domiciliu sau telesalariat;

celălalt părinte NU se află în concediu de creştere copil, nu este asistent personal al unuia dintre copiii aflaţi în intreţinere;

celălalt părinte NU se află în concediu de odihnă sau concediu fără plată;

celălalt părinte NU are contractul de muncă suspendat temporar;

celălalt părinte NU realizează venituri impozabile din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură.

Această majorare cu 75% a salariilor se acordă o singură dată, indiferent de numărul de copii pe care îi are angajatul MAI.

Cererile de majorare salarială vor trebui să fie trimise spre aprobare şefului unităţii în care sunt încadraţi părinţii îndreptăţiţi, până la data de 3 a lunii curente pentru luna anterioară, împreună cu o serie de documente care să dovedească calitatea de părinte şi o declaraţie pe propria răspundere a ambilor părinţi.


loading...