Salarii mai mari pentru milioane de români de la 1 ianaurie 2023. Ministrul Muncii a dat detalii

Milioane de români ar putea beneficia de creşteri salariale de anul viitor, mai exact de la 1 ianuarie 2023.

11 aug. 2022, 08:56
Salarii mai mari pentru milioane de români de la 1 ianaurie 2023. Ministrul Muncii a dat detalii

Salarii mai mari pentru milioane de români începând cu 1 ianuarie 2023.

„Demarăm acum, spre final de an, o discuție în Consiliul Național Tripartit, cu partenerii sociali, sindicate și patronate, pentru a identifica o soluție astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Citeşte şi: Diferenţa dintre salariile de la stat şi cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%

 

Salarii mai mari pentru anumiţi angajaţi la stat din august

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că vor fi majorări salarile din luna august pentru sectorul bugetar, precizând că de creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor şi cei ai Institutului Naţional de Statistică.

„Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, sâmbătă, la Antena 3.

Întrebat şi despre o majorare salarială pentru funcţionari din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor şi INS, Marius Budăi a spus că „este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii ş Ministerul Transporturilor”.

Citeşte şi: Care sunt bugetarii cărora NU li se vor mări salariile începând cu luna august

Întrebat care este impactul bugetar al acestor măsuri, Marius Budăi a răspuns: “S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”.

Citeste si Val de scumpiri din cauza secetei. Previziuni sumbre pentru români din toamnă