Salarii majorate în bătaie de joc. Angajaţii unui spital din Cluj au rămas şocaţi când au primit fluturaşul

Li s-au promis salarii mai mari, însă au primit doar cu 1 leu în plus. Angajaţii Spitalului de Recuperare din Cluj au rămas fără cuvinte când au văzut fluturașul de salariu.

06 mart. 2014, 09:47
Salarii majorate în bătaie de joc. Angajaţii unui spital din Cluj au rămas şocaţi când au primit fluturaşul

Ana Suciu lucrează de mai bine de șase ani ca îngrijitoare la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca. La începutul anului s-a bucurat când a primit vestea că o să crească salariile bugetarilor. I-a trecut însă când a vazut că mărirea a însemnat exact 1 leu, scrie citynews.ro.

„O batjocură mai mare nu există. Când am auzit că se marește salariul am crezut că va fi mai bine, dar în ianuarie când a venit fluturașul am avut surpriza de a avea un leu”, a spus Ana Suciu.

Deși a semnat nenumărate acte adiționale, această mărire este doar pe foaie. Salariul brut i-a crescut de la 849 la 850 de lei, dar în mână primește tot 618 lei.

„Avem un număr de zece angajați sub salarul minim pe economie, iar dânsa era la o diferență de un leu. Sigur că aplicând prevederea legală care a intrat în vigoare la începutul acestui an a fost pe bună dreptate revoltată că diferența până la actuala prevedere a fost de un leu”, a declarat managerul Spitalului de Recuperare, Sanda Patrichi.

Salariul minim brut a crescut de la 1 ianuarie 2014 de la 800 la 850 de lei. De această majorare beneficiază peste 800.000 de salariați, însă pentru majoritatea creșterea reală nu depășește 10 lei.

Citeşte şi Salarii de 4.000 de euro pentru medicii români. Află ce ţări fac recrutări