Salarii majorate în şedinţa de Guvern de vineri: ce bugetari vor avea 8682 de lei pe lună

Guvernul Ciolacu va adopta, în ședința de vineri, un proiect de act normativ care majorează salariile de bază pentru funcțiile didactice de conducere și didactice auxiliare de conducere.

07 iul. 2023, 09:00
Salarii majorate în şedinţa de Guvern de vineri: ce bugetari vor avea 8682 de lei pe lună
Ligia Deca a anunțat cum vor arăta salariile profesorilor. Care sunt cele trei scenarii posibile

Salarii mai mari în Educaţie. Guvernul majorează salariul de bază pentru directori, adjuncți, contabili și secretari din grădinițe, școli, licee. Guvernul Ciolacu va adopta, în ședința de vineri, un proiect de act normativ care majorează salariile de bază pentru funcțiile didactice de conducere și didactice auxiliare de conducere cu nivel de studii S/M din unități de învățământ preuniversitar de gradul I și II.

Rezultate Bac 2023 după contestaţii. Au crescut puţin notele, începe goana după un loc bun la facultate

Salarii mai mari în Educaţie. Potrivit proiectului de HG, grila va fi următoarea

– Director: minim 7.800 lei și maxim 8.682 lei

– Director adjunct: minim 7.800 lei și maxim 8.400 lei

– Contabil-șef: minim 5.300 lei și maxim 7.529 lei

– Secretar șef: minim 5.300 lei și maxim 7.529 lei

Hotărârea de Guvern se referă la funcțiile din grădinițe, școli primare, școli gimnaziale, colegii, licee, centre școlae, școli postliceale și profesionale, palate ale copiilor şi elevilor cu personalitate juridică, cluburi sportive şcolare cu personalitate juridică, cluburi ale copiilor şi elevilor cu personalitate juridică, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, centre şcolare pentru educaţie incluzivă

Salarii mai mari în Educaţie. Anexa cu salarii de bază pe fiecare funcție, împreună cu coeficienții, poate fi consultată aici.

media-168870803780735000

Ce alte proiecte imporante se discută la Guvern

Guvernul se reuneşte vineri în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, un proiect de hotărâre privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Potrivit proiectului, Agenţia Naţională pentru Sport este instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

„Agenţia are rol de sinteză şi coordonare a aplicării strategiilor şi politicilor Guvernului în domeniul sportului. În îndeplinirea rolului şi a obiectivelor sale generale, Agenţia exercită următoarele atribuţii principale: asigură elaborarea strategiei de punere în aplicare a Programului de guvernare în domeniul sportului, fundamentează şi propune Guvernului politici în domeniul sportului, iniţiază, elaborează ori, după caz, avizează proiecte de acte normative, în vederea realizării obiectivelor strategice şi a politicilor în domeniul sportului, asigură administrarea bunurilor proprietate publică şi/sau privată a statului, în scopul desfăşurării activităţii aferente în domeniului sportului, în condiţiile legii”, prevede actul normativ.

Anchetă de proporții la o școală din Sighetul Marmației după ce o profesoară a făcut-o imbecilă și analfabetă pe Ligia Deca, ministrul Educației
Instituţia va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului.

Pe agenda reuniunii se mai află o analiză referitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii.

Guvernul urmează să mai discute vineri o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru efectuarea de lucrări de reparaţii la linia de cale ferată Stânceni – Lunca Bradului, km 192+945 – 206+921.

Executivul mai urmează să modifice anexele 1 şi 2 la Normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere de director şi director adjunct din învăţământul preuniversitar de stat, precum şi pentru stabilirea categoriilor de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se normează funcţiile de conducere didactice auxiliare de contabil-şef şi secretar-şef cu nivel de studii SIM şi nivelul salariilor de bază aferente acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 598/2018.

Alte două proiecte de pe agenda Cabinetului Ciolacu vizează recunoaşterea Asociaţiei „Down Plus Bucureşti” de utilitate publică şi darea în folosinţă gratuită Fundaţiei Româno-Germane de Pregătire şi Perfecţionare Profesională Vladimirescu a unui imobil înscris în domeniul public al statului şi aflat în administrarea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale – Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Arad.

Guvernul va mai aproba plata tranşei a doua a contribuţiei financiare a României pentru acest an la programele opţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).