SALARII MAJORATE pentru bugetari. Ce salariaţi vor încasa 16.536 de lei începând din februarie

Unde poți să câștigi un salariu de 16.536 de lei, lună de lună, cu un program de opt ore pe zi? Într-o primărie de municipiu, un muncitor necalificat va primi, de luna aceasta, cel puțin 2.000 de lei, iar unui secretar îi intră în cont peste 16.000 de lei, după ce s-a aprobat o creștere cu 9,5 procente.

19 ian. 2019, 09:44
SALARII MAJORATE pentru bugetari. Ce salariaţi vor încasa 16.536 de lei începând din februarie

La stat, lefurile cresc văzând cu ochii, astfel că cei mai mulți dintre bugetari și-au rotunjit serios veniturile, mai ales dacă lucrează în administrația locală. Astfel, salariile angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate vineri de Consiliul Local.

Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările, notează Mediafax.

Primarului oraşului Suceava, Ion Lungu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că majorările de salarii afectează investiţiile şi le-a cerut angajaţilor să caute granturi de finanţare pe care Primăria Suceava să le acceseze pentru a acoperi creşterile salariale.

“S-au actualizat salariile ca urmare a creşterii salariului minim de la 1.900 la 2.080 de lei şi a introducerii normei de hrană. La nivelul municipiului Suceava avem 700 de posture, din care 91 sunt vacante. Având în vedere posturile vacante, fondul de salarii va creşte cu 7%. Unde e lege, nu este tocmeală! În valoare absolută, înseamnă cu 3,4 milioane de lei mai mult la salarii. Am avut discuţii cu salariaţii din Primărie şi le-am trasat sarcini foarte clare: să caute proiecte europene, norvegiene, pentru a atrage mai mulţi bani ca să acoperim toate aceste creşteri salariale”, a spus Ion Lungu.

După majorare, cel mai mic salariu va fi de 2.080 de lei pentru un muncitor necalificat, iar cel mai mare ajunge la 16.536 de lei, salariu pe care îl are secretarul municipiului Suceava.