Salarii tăiate cu 20% şi program redus pentru angajaţii TAROM. Sindicaliştii se revoltă şi cer discuţii urgente cu conducerea companiei

Veşti proaste pentru angajaţii TAROM. De la 1 iulie 2021, toţi angajaţii companiei vor avea un program de muncă redus de la 5 zile pe săptămână, la 4 zile pe săptămână. Mai mult, şi salariile angajaţiilor TAROM vor fi reduse cu 20%. Sindicaliştii se revoltă şi dezvăluie mai multe nereguli.

30 iun. 2021, 11:38
Salarii tăiate cu 20% şi program redus pentru angajaţii TAROM. Sindicaliştii se revoltă şi cer discuţii urgente cu conducerea companiei

TAROM a înregistrat pierderi considerabile şi înainte de pandemie, dar scăderea traficului aerian în 2020 a agravat situaţia financiară a companiei. Aproximativ 150 de angajaţi ai Tarom se află în şomaj tehnic.

Citeşte şi: Concedieri pentru cumulul pensiei cu salariu. Şomaj tehnic la TAROM

Mai mult, de la 1 iulie toţi angajaţii companiei vor avea un program de muncă redus de la 5 zile pe săptămână, la 4 zile pe săptămână. Reducerea programului de lucru vine la pachet şi cu reducerea salariilor cu 20%, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: TAROM a început operaţiunea de restructurare. Compania a scos 14 avioane la vânzare!

Sindicaliştii s-au revoltat la aflarea decizia directorului general. Narcis Paşcu, preşedintele Sindicatului Unit din Tarom, solicită o întâlnire de urgenţă pentru a discuta mai multe nereguli semnalate de angajaţi.

Ca urmare a Deciziei dv. nr. 73/25.06.2021 transmisă azi către lucrătorii angajati ai Companiei TAROM, Sindicatul Unit TAROM (SUT) prin subsemnatul, va solicita o întâlnire în regim de urgență în vederea discutării următoarelor probleme transmise de angajații RO:

– lipsa acuta de personal din zonele tehnic, operațional, financiar-comercial,securitatea zborului, cargo,etc,

– neacordarea CO cât și a CO suplimentar pt angajații beneficiari ai acestui drept prevăzut în Acordul semnat de SUT încă din anul 2020,

– emiterea Deciziei menționate mai sus fara consultarea sindicatelor (chiar daca sunt nereprezentative),

– încălcarea Legii 467/2006 privind cadrul general de informare și consultare a angajaților TAROM,

– stresul și oboseala acumulată în perioada actualei pandemii Covid 19 când doar angajații din check-in, ticketing,operațional, rampă,securitate,tehnic și zbor au fost supuși riscului de îmbolnăvire fara a primi sporuri sau alte drepturi acordate altor angajați ai instituțiilor de stat,

– acordarea pe parcursul anului 2020 cât și 2021 a salarizării 5 zile din 5 pt toți cei 195 de șefi și sefuleti din TAROM in detrimentul angajaților care aduc cu adevărat plusvaloare.

Va transmit că dorim in regim de urgență o întâlnire cu dv, deoarece angajații RO au transmis azi pe toate canalele o grămadă de nemulțumiri care pot afecta siguranța și securitatea zborurilor TAROM acum in timp de criza„, se arată în mesajul transmis conducerii Tarom de Narcis Pașcu.