Salariile angajaților CFR cresc într-un an cât altele în zece. Câți bani vor primi în plus de la 1 decembrie

Salariile angajaților CFR cresc într-un an cât altele în zece. Pentru a doua oară în 2022 salariile angajaților Companiei Naționale de Căi Ferate cresc.

04 nov. 2022, 14:32
Salariile angajaților CFR cresc într-un an cât altele în zece. Câți bani vor primi în plus de la 1 decembrie

Pentru a doua oară în acest an, salariile angajaților CFR cresc. De la 1 decembrie angajații CFR vor beneficia de o majorare salarială de 6%, a doua din acest an după cea de la 1 iunie 2022 când salariile au crescut cu 10%.

Citește și Guvernul ameninţat cu proteste. Polițiștii și angajaţii CFR ies în stradă şi cer salarii mai mari

„Angajaţii CFR SA încheie anul 2022 cu o creştere salarială cu 16%. Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat noul Act Adiţional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, şi creşterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON”, anunţă compania feroviară, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții CFR spun că salariaţii companiei au beneficiat de prima creştere salarială a acestui an începând cu 1 iunie 2022, când s-a acordat o majorare cu 10% a salariilor de bază. Mai mult, de la 1 noiembrie 2022, valoarea unui tichet de masă a crescut de la 15 la 20 de lei.

„Astfel, în anul 2022 conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masa de la 15 RON, la 30 de RON! Menţionăm faptul că, în anul 2021 angajaţii CFR SA nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020”, transmit reprezentanții companiei feroviare.

Compania a transmis că aceste majorări vin în contextul în care anul trecut angajaţii CFR nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020.

Biletele de tren se vor scumpi din 2023

Directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a anunțat la începutul lunii octombrie, că biletele de tren s-ar putea scumpi din 2023, asta dacă inflaţia va creşte foarte mult.

,,În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea”, a afirmat directorul general al CFR Călători.

Citește și Nouă vagoane ale unui tren de marfă al CFR au deraiat în halta Răcari. Traficul feroviar a fost blocat. Călătorii din trenurile de pasageri sunt transportați cu autocare