Nouă vagoane ale unui tren de marfă al CFR au deraiat în halta Răcari. Traficul feroviar a fost blocat. Călătorii din trenurile de pasageri sunt transportați cu autocare

Nouă vagoane ale unui tren de marfă, încărcat cu 3.100 de tone de cărbune, au deraiat la ieşire din halta Răcari, în județul Dâmbovița. Călătorii din trenurile de pasageri au fost transbordați cu autocare.

01 nov. 2022, 09:59
Nouă vagoane ale unui tren de marfă al CFR au deraiat în halta Răcari. Traficul feroviar a fost blocat. Călătorii din trenurile de pasageri sunt transportați cu autocare

Un tren de marfă încărcat cu 3100 de tone cărbune a deraiat la ieșire din halta Răcari din județul Dâmbovița. Acesta avea în componență 39 de vagoane și circula pe relația Motru Est – Cernele.

Citește și Citroen făcut praf după ce a lovit un porc mistreţ. Val de accident în România

Cele nouă vagoane au deraiat între stațiile Răcari și Coțofeni. 6 dintre ele s-au răsturnat și au împrăștiat în zonă cărbunele.

Momentan nu se cunosc cauzele producerii incidentului, însă o comisie de anchetă va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

„În ceea ce priveşte menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relaţia Filiaşi – Coţofeni. Primele două autocare au preluat deja pasagerii din trenul R 2080. Precizăm faptul că, această măsură – transbordare auto -, necesară continuităţii traficului feroviar, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune”, transmite Compania Naţională de Căi Ferate SA.

Traficul în zonă a fost blocat complet, iar călătorii din trenul de pasageri  R 2080 au fost transportați cu autocarele la destinație.

„Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni. Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii”, a declarat Oana Brînzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA, la Antena 3 CNN.

CFR SA a transmis că personalul de specialitate al SRCF Craiova este prezent la fața locului și va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță.

Citește și Trafic restricţionat luni în Pasajul Unirii pentru efectuarea expertizei după accidentul care a cauzat un incendiu