Salariile angajaților de la Primărie, în pericol. Scandal major la nivel local

Criza ajunge să se simtă puternic și în conturile administrațiilor locale. Primăria din Ploiești și Consiliul Local a pregătit măsuri de austeritate pentru angajați. 

05 ian. 2023, 17:45
Salariile angajaților de la Primărie, în pericol. Scandal major la nivel local

S-au pregătit soluții extreme pentru situații de criză, anunță presa locală. Angajații Primăriei Ploiești și a instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local au aflat miercuri că ar putea încasa banii care li se cuvin în două tranșe.

Explicația este incredibilă: măsura ar fi necesară pentru a permite asigurarea fondurilor pentru achiziționarea de gaze pentru alimentarea cu apă caldă și căldură a orașului.

În urma scandalului mediatizat la nivel local, propunerea privind plata în două tranșe a salariului angajaților nu s-a mai concretizat.

 

Românii nu scapă. Criza energetică s-ar putea repeta în iarna anului 2023

 

Experţii în energie se tem deja că provocările din 2022 legate de criza energetică s-ar putea repeta în iarna viitoare, poate la o scară chiar mai mare. Iar efectele actualei crize a gazelor ar putea dura şi mai mult. În decembrie, una dintre cele mai respectate companii de consultanţă în domeniul energiei avertiza că preţurile gazelor s-ar putea menţine ridicate până la finalul deceniului.

Situaţia continentului în iarna viitoare va depinde nu în mică măsură de cât de reci vor fi lunile ianuarie, februarie şi martie, spun experţii.

Martin Young, analist la Investec, arată că producţia de energie eoliană va creşte înainte de iarna viitoare, însă există în continuare nesiguranţă cu privire la producţia de cărbune şi energie nucleară.