Salariile din mediu privat cresc cu până la 20% în 2023. 60% dintre angajatori susţin că vor mări veniturile angajaţilor

Salariile din mediul privat vor crește cu până la 20% în lunile următoare. Pe lista domeniilor se află, printre altele, băncile, telecomunicațiile, resursele umane sau agricultura, potrivit unui sondaj recent al unei platforme online de recrutare.

24 mart. 2023, 18:28
Salariile din mediu privat cresc cu până la 20% în 2023. 60% dintre angajatori susţin că vor mări veniturile angajaţilor

Măririle salariale nu vor fi acordate de toate companiile, doar 6 din 10 angajatori declarând că vor creşte veniturile angajaţilor, după ce anul trecut au adoptat măsura aproape trei sferturi dintre companii.

Cât despre nivelul creșterilor, vor diferi de la o firmă la alta.

În timp ce 25% dintre angajatori anunță cel mult 5%, peste o treime au programate măriri cuprinse între 5 și 10%, arată sondajul eJobs, potrivit Euronews.

Sunt și companii, una din cinci, care vor să crească veniturile cu până la 20%, iar aproximativ una din 10 vor avea grijă să acopere creșterea prețurilor.

21% dintre patroni exclud majorările salariale

În prezent, inflația a ajuns la 15,5% și potrivit prognozei Băncii Naționale, este de așteptat să se reducă treptat până la 7%, la finele anului. Trebuie spus că 21% dintre patroni exclud majorările: le este teamă că situația se va înrăutăți în economie.

Sondajul platformei online de recrutare a fost realizat în luna februarie, pe un eșantion de 130 de companii.

Citeşte şi: Angajări masive la ANAF, sunt libere 100 de posturi. Salariile, cu sporuri şi bonusuri, depăşesc 10.000 de lei