Salariile restante de la Oltchim, plătite INTEGRAL de la Fondul de garantare

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează de săptămâni întregi din cauză că nu au mai fost plătiţi de luni de zile. Joi, ei primiseră asigurări că le vor fi achitate o parte din restanţele salariale, însă Ministerul Economiei a anunţat că acestea vor fi plătite integral, sumele fiind asigurate de la Fondul de garantare gestionat de AJOFM.

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 12:47
Salariile restante de la Oltchim, plătite INTEGRAL de la Fondul de garantare

Ministerul Economiei a anunţat, joi, că salariile restante ale angajaţilor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea vor fi plătite integral joi, conform declaraţiilor administratorilor judiciari avocaţii Gheorghe Piperea, reprezentant al Rominsolv, şi Niculae Bălan (BDO Business Restructuring).

Sumele din care vor fi acoperite restanţele salariale provin din Fondul de garantare gestionat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Suma medie de plată pentru fiecare din cei 3.318 angajaţi ai combinatului este de 6.300 de lei, informează Agerpres.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, miercuri, că a primit oferte scrise din partea unor „mari companii din domeniu” care s-au arătat interesate de privatizarea Oltchim şi că săptămâna viitoare va demara discuţii cu acestea. Ministrul Vosganian a arătat că, săptămâna viitoare, va avea loc întâlnirea cu creditorii societăţii şi va începe programul de redresare, ce va avea ca finalitate privatizarea combinatului, fiind în prezent în căutarea unei finanţări de 15 milioane euro, prin scoaterea de sub ipotecă a unor active ale Oltchim.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie 2013 de Tribunalul Vâlcea.