Salariu minim pe economie în România. Preşedintele BNS, revoltat după întâlnirea cu Raluca Turcan: „Este o aberaţie economică”

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS) este revoltat după discuţiile legate de salariul minim pe economie cu Raluca Turcan. Dumitru Costin susţine că România riscă să îşi consolideze locul unu în Europa în ceea ce priveşte sărăcia în rândul salariaţilor.

31 aug. 2021, 12:39
Salariu minim pe economie în România. Preşedintele BNS, revoltat după întâlnirea cu Raluca Turcan: „Este o aberaţie economică”
Salariu minim pe economie în România. Preşedintele BNS, revoltat după întâlnirea cu Raluca Turcan

Salariu minim pe economie în România. Preşedintele BNS este revoltat după discuţiile privind salariul minim pe economie şi pragul de sărăcie în România, discuţii pe care le-a avut cu ministrul Raluca Turcan.

Salariu minim pe economie în România. Preşedintele BNS, revoltat după întâlnirea cu Raluca Turcan

„Ministrul Muncii nu a făcut referiri la pragul de sărăcie, la salariul minim. Noi am făcut referire, în documentul nostru. Am atras atenţia asupra acestui lucru şi, inclusiv în formula de calcul pe care am prezentat-o astăzi, am subliniat nevoia introducerii acestui indicator în ecuaţie. Altminteri, România riscă să îşi consolideze locul unu în Europa în ceea ce priveşte sărăcia în rândul salariaţilor, ceea ce este o aberaţie economică.

România negociază acum cu Bruxellesul un program operaţional pentru perioada 2021-2027, care are ca ţintă măsuri pentru reducerea sărăciei în România. Blocul Naţional Sindical a avansat în urmă cu două săptămâni ministrului Ghinea un pachet de măsuri care, printre altele, vizează şi reducerea sărăciei în rândul salariaţilor”, a transmis Dumitru Costin, preşedintele Blocului Sindical Naţional, după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Muncii, potrivit Dcnews. 

Citeşte şi Raluca Turcan: Salariul minim în România este mic şi trebuie să crească

Reamintim că, Raluca Turcan declara săptămâna trecută că există o formulă pentru majorarea salariului minim, precizând că îşi doreşte un dialog cu sindicatele şi patronatele pe această temă.

„Pentru prima dată, la finalul anului 2019 am pregătit, printr-o hotărâre de Guvern, o formulă predictibilă de majorare a salariului minim ancorat în câţiva indicatori. Anul acesta am aplicat aceeaşi formulă şi nivelul de 2.300 de lei a rezultat din urmărirea acestei formule şi îmi doresc ca după ce se termină concediile şi sindicatele şi patronatele să vină la Ministerul Muncii să începem din nou această discuţie şi să nu ne axăm doar pe cum o să arate salariul minim la începutul anului viitor, ci să încercăm să o proiectăm pe câţiva ani, astfel încât şi în contextul dezbaterilor europene să ştim exact cu cât şi cum va creşte salariul minim”, a declarat ministrul Muncii la Antena 3.

De-a lungul timpului Raluca Turcan a atras atenția prin numeroasele gafe și bâlbe pe care le-a făcut prin emisiuni ori pe la conferințele de presă. Fie că vorbim de oameni care se culcă sănătoși și se trezesc morți, statul care se zdrobește ori momentele de amnezie, Raluca Turcan este o adevărată mină de gafe.

Citeşte şi Răspunsul oferit de ministrul Muncii unui bărbat care i-a spus că nu poate trăi din salariul minim: „Hai să ne concentrăm un pic şi pe part-time, asta ar fi o soluţie”