Salariul ireal pe care îl câștigă un medic de familie în România, în 2023! Suma este mai mică decât cea pe care o câștigă o româncă ce lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia

Meseria de medic este una foarte grea mai ales în România, unde salariile acestor oameni care își dedică întreaga viață salvării altor vieți sunt destul de mici, în comparație cu cele pe care le câștigă colegii lor din alte state.

10 aug. 2023, 17:24
Salariul ireal pe care îl câștigă un medic de familie în România, în 2023! Suma este mai mică decât cea pe care o câștigă o româncă ce lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia
Salariul ireal pe care îl câștigă un medic de familie în România, în 2023!

Salariul ireal pe care îl câștigă un medic de familie în România, în 2023! În ultima vreme, majoritatea românilor s-au întrebat cât câștigă un medic de familie în țara noastră mai ales că, în urma grevei din Educație au existat mai multe discuții legate de posibile proteste în Sănătate tot din cauza salariilor.

Citește și Coaliția de guvernare le-a pus gând rău angajaților cu lefuri de nababi! Limitarea salariilor bugetarilor la 80% din salariul șefului, pe masa Executivului

Salariul ireal pe care îl câștigă un medic de familie în România, în 2023!

În România, veniturile medicilor de familie pot varia considerabil în funcție de mai mulți factori, precum experiența, locația în care activează, (rural vs. urban), numărul de pacienți înregistrați în cabinet, implicarea în activități suplimentare, gradul de încadrare profesională, reglementările guvernamentale și multe altele.

În calculul salariului unui medic de familie intră mai multe componente, însă salariul acestuia poate ajunge și la câteva zeci de mii de lei.

Astfel, salariul lunar al unui medic de familie începător variază între 2.227 lei și 6.236 lei, însă după cinci ani de experiență în activitatea respectivă, venitul crește între 2.461 lei și 7.107 lei pe lună, conform unui calculator de venituri din România.

Anul acesta, majoritatea medicilor de familie din România au un salariu lunar situat între 2.227 lei și 7.673 lei.

Foarte important de precizat este faptul că salariul unui medic de familie în România se compune din încasările de la CAS per capita (PC) și venitul per serviciu (PS). Astfel, jumătate din veniturile unui medic de familie vin din încasările per capita, iar circa jumătate din venituri sunt obținute din încasările per serviciu.

Mai mult, medicii de familie care obțin cele mai mari venituri au un număr mare de pacienți în evidență, iar important în acest sens este ca pacienții să fie asigurați.

Cu toate acestea, dacă un medic de familie are pe listă 1.300 de pacienţi, asta nu înseamnă că obligatoriu are 1.300 de asiguraţi. Pentru pacienţii neasiguraţi nu se plătește PC.

În timp ce un medic de familie începător, care după șase ani de studii câștigă lunar o sumă derizorie o româncă care lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia are un venit lunar triplu.

Pe un singur portal de recrutare sunt sute de de anunțuri care se adresează fetelor fără prea multe studii ce vor să lucreze în acest domeniu.

Salariile pe care patronii le oferă sunt pe măsură. De exemplu, într-un club din Italia, o tânără care ocupă un postul de hostess câștigă lunar între 2500 și 3000 de euro pe lună.

„Aspect fizic plăcut, bine proporționate, comunicative, cunoașterea unei limbi străine este un avantaj, dar nu obligatoriu”, se arată în descrierea unui anunț de angajare.

Citește și Se fac angajări la stat, iar salariile sar de 9.000 de lei. Care sunt posturile disponibile