Salariul minim va fi majorat în etape la 900 lei

Salariul minim va fi majorat anul viitor în două etape.

04 nov. 2013, 17:22
Salariul minim va fi majorat în etape la 900 lei

Premierul Victor Ponta a declarat la finalul întâlnirii cu FMI că s-a stabilit ca salariul minim pe economie să fie majorat în două etape până la 900 de lei, respectiv: de la 800 lei, în prezent, la 850 lei începând cu 1 ianuarie şi la 900 lei de la 1 iulie.

VEZI ŞI Ponta şi FMI au ajuns la un acord: Câţi bani vor merge la şosele şi autostrăzi în 2014

De asemenea, Guvernul urmează să opereze şi creşteri salariale individuale, dar nu pentru toţi bugetarii, ci ţintit pe profesori debutanţi şi medici rezidenţi.

„Avem un fond al salariilor pentru bugetari, vor exista creşteri în acest sector, dar ele vor fi inegale. Avem în vedere creşteri salariale pentru medicii rezidenţi, pentru profesorii debutanţi, continuăm negocierile cu FMI în acest sens”, a spus Victor Ponta.

VEZI ŞI Ponta: Vom reduce CAS-ul cu 5%, nu 3%, începând cu iulie 2014

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a precizat la rândul său că nu toţi bugetarii vor beneficia de majorări salariale.

„Am luat în calcul să majorăm – şi asta va fi o decizie politică – numai la anumite categorii socio-profesionale. Deci, nu majorăm salariile la toţi bugetarii, la toate categoriile de bugetari, vor rămâne cu salariul pe care îl au în prezent”, a spus Chiţoiu.

VEZI ŞI: