Salariul şi pensia lui Mugur Isărescu au crescut. Ce a ales să facă guvernatorul BNR cu banii primiţi în plus

Mugur Isărescu a obţinut venituri mai mari atât din salariul de guvernator al Băncii Naţionale a României, cât şi din pensie. Veniturile guvernatorului BNR au crescut cu aproape 10.000 de lei pe lună în anul fiscal 2019, prin comparaţie cu cel precedent. Potrivit declaraţiei de avere, Isărescu ar fi decis să ducă veniturile suplimentare în depozite bancare în lei.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 08:37
Salariul şi pensia lui Mugur Isărescu au crescut. Ce a ales să facă guvernatorul BNR cu banii primiţi în plus

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a încasat 897.000 de lei, de la Banca Națională, în ultimul an fiscal, potrivit declarației de avere depuse astăzi și aferente finalului lunii iunie 2020.

În precedentul an fiscal, Isărescu încasase doar 806.000 de lei, ceea ce înseamnă că veniturile sale lunare, din salariu și indemnizații de ședință, au crescut cu 7.500 de lei, arată calculele realizate de Economica.net.

Pensia lui Mugur Isărescu a crescut

Guvernatorul BNR a luat mai mulţi bani şi din pensie. În ultima declaraţie de avere, Mugur Isărescu a precizat că a obţinut venituri din pensie de aproape 162.000 de lei, faţă de 136.000 de lei în anul fiscal anterior. Înseamnă încă 2.500 de lei în plus.

Mugur Isărescu a preferat, cel mai probabil, să depună banii în economii bancare, ţinând cont că valoarea depozitelor sale în lei a crescut cu aproape 140.000 de lei în prima jumătate a anului 2020, suma ajungând în total la aproape 1 milion de lei, cu tot cu economiile în valută care au însă o pondere redusă.

Guvernatorul BNR a ieșit la pensie în anul 2016. Mugur Isărescu încasează în continuare și salariul de la BNR.

CNSAS îl acuză pe Isărescu că a turnat la Securitate două persoane care se plângeau de frig, foame şi de transportul din Drumul Taberei