Salariul unui director din Primăria Capitalei este de 2.700 de euro. Nicușor Dan: ”Am vrut să aduc un director, nu a venit pe banii ăștia”

Un director din Primăria Capitalei câștigă lunar aproximativ 2.700 de euro, în timp ce directorii companiilor municipale ”câștigă și mai mult”, a precizat astăzi primarul general al Capitalei.

14 mart. 2021, 16:21
Salariul unui director din Primăria Capitalei este de 2.700 de euro. Nicușor Dan: ”Am vrut să aduc un director, nu a venit pe banii ăștia”

Salariul unui director din Primăria Capitalei este de 2.700 de euro. Nicușor Dan a precizat că un director pe zona de investiții câștigă în mediul privat peste 7.000 de euro. Edilul a adăugat faptul că principala sa grijă după ce a ajuns primar a fost ca Primăria să nu intre în incapacitate de plată, din cauză ca datoriile curente erau de trei miliarde de lei, iar Primăria avea în conturi doar trei milioane de lei.

”În Primăria Generală salariul unui director este de aproximativ de 2700 de euro în mână. Am vrut să aduc un director pe zona de investiții și care nu a venit la banii ăștia, el în privat câștigă 7000 – 8000 de euro” , a declarat edilul la Prima TV.

Citește și: Nicuşor Dan e vehement: „În PUZ-urile de sector e apogeul golăniei care a dominat urbanismiul. Gabrielei Firea ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut din oraşul ăsta”

Salariul unui director din Primăria Capitalei este de 2.700 de euro

”Directorii companiilor municipale câștigă și mai mult, dar ele vor fi desființate. Aici există o chestiune tehnică, cel mai simplu ar fi fost să dăm hotărâri de consiliu prin care se desființează. Aceste companii au oameni angajați, contracte de muncă, cu furnizori, este mult mai ușor să le desființezi pe cale administrativă decât să te duci la un lichidator, insolvență… Cale administrativă înseamnă să le aduci pe zero ca bugete și să vezi ce faci cu oamenii de acolo”, a mai declarat Nicușor Dan la Prima TV.

Primarul general a precizat că, dacă instituția ar dispune un flux de bani pentru a stinge pe loc datoriile, desființarea companiilor municipale ar fi imediată.

”Am avea nevoie de 250-300 de milioane de lei. Acum avem vreo 50 de milioane în conturi dar sunt pentru plăți curente. Nu e chestiune de reavoință, ci o chestiune de a face acest proces de închidere să nu-ți blocheze conturile. Ca gaură financiară, aceste companii o să dispară cam în două trei luni”, a mai spus primarul.

Citește și: Ludovic Orban a fost întâmpinat de protestatari la Deva. Angajații Termocentralei Mintia își strigă nemulțumirile