Salată de paste integrale cu ton. Reţeta perfectă pentru un prânz uşor în zilele călduroase

Este vară, căldura e mare și cu siguranță simți nevoia de un prânz ușor, dar sățios. Îți propunem o rețetă extrem de simplă și sănătoasă: salata de paste integrale cu ton.

RomaniaTV.net
05 iul. 2018, 10:12
Salată de paste integrale cu ton. Reţeta perfectă pentru un prânz uşor în zilele călduroase

Fie că o îmbunătățeșticu tot felul de alte ingrediente, precum salata iceberg, baby spanac, rucola sau valeriană, ori boabe de porumb sau cepă roșie, salata de paste este excelentă chiar dacă o prepari din 3 ingrediente.

Ingrediente pentru salată de paste integrale cu ton

200 g de paste integrale (pene sau farfalle)

1/2 de lămâie stoarsă

1 conservă de ton bucăți în suc propriu sau ulei de măsline

sare

piper

opțional poți adăuga frunze de salată, boabe de porumb sau ceapă tăiată solzișori

pătrunjel

Cum se prepară salata de paste integrale cu ton

Este o rețetă care durează exact atât timp cât le ia pastelor să fiarbă, adică 8-10 minute, în funcție de preferințe. Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă clocotită în care se pune în prealabil un praf de sare.

După ce s-au fiert pastele, se iau de pe foc, se scurg și se pun în bol. Se adaugă un strop de ulei de măslne, dacă tonul nu conține deloc ulei. Apoi, se toarnă conserva de ton peste paste, se amestecă, se adaugă sarea, piperul și zeama de lămâie și pătrunjelul și prânzul este gata.

Truc: Folosește o conservă de ton de calitate și de preferabil bucăți. Tonul mărunțit este un pește de slabă calitate și nu are atât de mulți nutrienți.

Rețeta pe care trebuie neapărat să înveți să o faci! Paste carbonara cu șuncă și smântână