Salata de roşii românească bate salata grecească. Mănâncă delicios fără să porneşti aragazul. Reţeta perfectă de salată de roşii

Salata de roşii românească este felul de mâncare european de vară cu cele mai puţine calorii. Studiu a fost făcut în 20 de ţări.

29 iul. 2021, 11:15
Salata de roşii românească bate salata grecească. Mănâncă delicios fără să porneşti aragazul. Reţeta perfectă de salată de roşii

Salata de roşii românească este în topul celor mai bune salate de vară din lume. În anotimpul călduros, ai la dispozitie o multime de retete deloc dificile, dar totodata gustoase si hranitoare, pe care le poti prepara fara sa aprinzi cuptorul sau aragazul. Incearca salata de roşii şi nu vei regreta, este una de top!

GolfSupport.com a folosit o bază de date internă de 12.000 de feluri de mâncare din Taste Atlas pentru a afla primele 50 din cele mai populare feluri de mâncare din Europa. Selecţia a privit salatele din primele 20 de ţări europene cu cel mai mare PIB (2020). Valoarea nutriţională din fiecare fel de mâncare a fost, de asemenea, colectată prin RecipeDB.

După salata de roşii urmează salata grecească Horta (53,8 calorii), cu doar 2 g de grăsimi, 3,5 g de proteine şi 8,5 g de carbohidraţi. Pe locul trei se află salata de orez spaniolă, Ensalada Sevillana; cu 57 de calorii pe porţie, cu 2g grăsimi, 3g proteine şi 8g carbohidraţi, urmată de Surówka Z Buraków (salată de sfeclă) din Polonia şi de Poland Okurkový salát (salată de castraveţi) din Cehia.

Cea mai mare greşeală pe care o faci în bucătărie. Tu unde ţii roşiile?

Huzarensalade

, o salată olandeză de cartofi, este salata cu cele mai multe calorii, avînd şi cel mai mare conţinut de grăsime (52,2 g). Nu prea în urmă este Salata Panzanella, formată în principal din pâine, cu 491,2 calorii (7,4 g de grăsimi şi 5,3 g de carbohidraţi). De asemenea, conţine 94,5 g de proteine. Pe locul trei, Insalata di riso contine 484 de calorii pe porţie, acest fel de orez are 31,6 g de grăsimi, 30,4 g de proteine şi 21,9 g de carbohidraţi.

Salatele greceşti au doar 123,5 calorii pe porţie, rezultand in cel mai scăzut conţinut caloric din toate felurile de mâncare din acest studiu. Mâncarea grecească are un conţinut mediu scăzut de grăsimi (7,2 g), proteine (3,5 g) şi de carbohidraţi (13,5 g).

Combinaţii alimentare greşite! Roşiile nu trebuie consumate niciodată împreună cu aceste legume

Norvegia este pe locul al doilea, la doar 8,7 calorii distanţă faţă de primul loc, cu o medie de 132,2 calorii pe fel de mâncare, iar pe locul al treilea este Polonia, cu o medie de 136,1 calorii şi se situează la nivelul mediu inferior pentru toate celelalte conţinuturi nutriţionale; grăsimi (7,7 g), proteine (4,3 g), carbohidraţi (14,1 g).

Cu un singur fel de mâncare în top 50 (Huzarensalade), Olanda are cel mai mare conţinut mediu de calorii – 547. Salatele olandeze au, de asemenea, cel mai ridicat conţinut mediu de grăsimi, cu 52,2 g.

Italia este pe locul doi, cu mâncărurile sale care conţin în medie 408 de calorii. De asemenea, ocupă primul loc pentru cel mai mare conţinut mediu de proteine, la 45,1 g pe fel de mâncare!

Cu o medie de 385 de calorii pe fel de mâncare, Portugalia ocupă locul al treilea loc pentru cel mai mare conţinut de calorii. De asemenea, se clasează cel mai ridicat pentru conţinutul mediu de carbohidraţi, 64,3g. Cu toate acestea, felurile de mâncare portugheze sunt unele dintre cele mai scăzute medii pentru conţinutul de grăsime, la doar 6,1 g.

Salata de roşii – secretul pentru cea mai sănătoasă reţetă

Salata de roşii parev ulor de realizat, dar, dacă punem în ecuaţie şi silueta, situaţia se schimbă. Gustul roşiilor româneşti nu este tocmai o legendă. Dar chiar şi aşa, roşiile trebuie alese cu grijă şi din surse cât mai naturale. Adică, dacă roşiile pe care le cumpăraţi au urme de pământ şi nu au o formă perfectă bucuraţi-vă. Cu siguranţă, se va simţi gustul razelor de soare atunci când muşcaţi cu poftă.

Cum recunoaştem tomatele crescute forţat cu substanţe chimice. Roşiile ţuguiate, risc pentru sănătate?

Să nu uiăm că o lingură de ulei are 100 kilocalorii, cam cât o bucăţică de carne slabă la grătar. De aceea, ideal este să putem folosi o linguriţă de ulei combinat cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă de exemplu. Se ştie, uleiurile cele mai sănătoase sunt cele presate la rece – ulei de măsline extravirgin, ulei de nucă, ulei din seminţe de in sau ulei din seminţe de cânepă. Noi am încercat salată de roşii şi cu ulei de seminţe de dovleac presat la rece şi a avut o aromă deosebită.

De asemenea, sarea este un condiment foarte preţios din care este suficient să puneţi un vârf de cuţit la un bol mare de salată. Cu cât ingredientele folosite sunt mai proaspete, nu veţi simţi nevoia de sare. Consumul exagerat de sare poate duce în timp la formarea hipetensiunii arteriale. Sarea pentru care nutriţioniştii se jură cum mâna pe biblie este sarea de mare simplă.

Din salata de roşii, ceapa este ingredientul magic. O spun chiar şi cei care nu mănâncă ceapă, gustul pe care ceapa îl lasă în zeama salatei de roşii este magic. Ceapa roşie este binecunoscută pentru proprietăţile sale antioxidante puternice. Folosiţi-o. Şi ceapa verde reprezintă o opţine excelentă pentru salata de roşii, dacă o aveţi la îndemână, scrie csidro.

Salata de roşii – cu brânză sau fără? Cu sau fără pâine?

O altă întrebare care se pune des în lumea celor care vor să mănânce sănătos este ”Salata de roşii şi brânza îngraşă?”. Ei bine, ca de fiecare dată există zeci de termeni ai unei ecuaţii ce are ca rezultat îngrăşarea sau slăbirea. În general, brânza şi roşiile fac parte din combinaţiile bune de alimente. Iar dacă adăugaţi câteva bucăţele de brânză salatei de roşii, va fi mai consistentă şi veţi simţi mult mai târziu senzaţia de foame. Pâinea obţinută din făină integrală este o opţiune bună pentru salata de roşii. Evident, cu cât mâncaţi mai multă pâine, cu atât aportul caloric creşte. Poftă bună!