Combinaţii alimentare greşite! Roşiile nu trebuie consumate niciodată împreună cu aceste legume

Consumul de alimente în combinaţii greşite duce, adesea, la probleme digestive, precum disconfort abdominal, durere de burtă, episoade diareice, reflux gastroesofagian. Astfel de probleme te scot, adesea, de pe linia de plutire şi nu îţi permit să funcţionezi în parametri optimi o bună parte din zi.

29 iun. 2021, 17:30
Combinaţii alimentare greşite! Roşiile nu trebuie consumate niciodată împreună cu aceste legume

Combinaţii alimentare greşite! Pentru a preîntâmpina problemele digestive, nu combina niciodată roșii cu castraveţi, cu varza roșie, cu mazăre sau cu ceapă. Ştim că vara nu are farmec dacă nu mănânci cantităţi uriaşe de salate din roşii şi castraveţi, dar, deşi delicioasă, nu e cea mai bună combinaţie.

Explicația ar fi că roșia este un fruct, în timp ce castravetele este o legumă. Castravetele este digerat rapid, în timp ce roșia mai lent, iar acest dezechilibru în digerarea alimentelor va duce la disconfort digestiv și la durere de burtă. Această teorie a unei combinații bune sau rele de alimente este susținută de medicul nutriționist Molly Knudsen, informează dcmedical.ro

În lista combinațiilor de alimente greşite mai găsim, spre exemplu:

Citeste si Fructele și legumele din import, semnalate de specialişti. Conţin foarte puţine vitamine și substanțe nutritive

Proteine ​​/ carbohidrați complecși

Proteină / proteină

Cereale / acizi / produse lactate

Banane / lactate

Fruct / iaurt

Fasole / produse lactate / fructe

Ouă / fructe / fasole / produse lactate

Fructe la sfârșitul mesei

Lămâie / castraveți / produse lactate

Porumb / banane, curmale sau stafide.

Salată de roşii şi castraveţi, NU. Salată de roşii cu pâine, DA

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că o felie de pâine este binevenită la acest meniu.

La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză”, precizează nutriţionistul, potrivit sursei citate.

Salata de roșii este, cu siguranţă, un fel de mâncare absolut delicios, dar, pentru a fi şi sănătos, trebuie să nu adaugi prea mult ulei şi nici prea multă brânză. Porția zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, iar cea de telemea, între 70 și 100 de grame.

Citeste si Cum să alegi fructe şi legume fără pesticide în exces. Recomandările specialiştilor DSVSA

Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus medicul Mihaela Bilic la un post TV.

Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, e grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză. Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți. Nu putem spune că pâinea îngrașă, atâta vreme cât pâinea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar brânza poate să ajungă până la 300. La 100 de grame de brânză volumul este mic, ne poate păcăli. În schimb, la 100 de grame de pâine putem avea chiar o baghetă. Dacă nu le punem împreună, să ne săturăm un pic mai repede, riscăm să mâncăm tot calupul de brânză”, a declarat dr. Bilic.